Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 54

1. Veseleste-te, cea stearpa, care nu nasteai, da glas si striga tu care nu te-ai zvarcolit in dureri de nastere, caci mai multi sunt fiii celei parasite, decat ai celei cu barbat, zice Domnul.

2. Largeste locul cortului tau si acoperamantul salasului tau intinde-l, nu cruta nimic! Lungeste funiile si intareste tarusii!

3. Caci tu te vei lati la dreapta si la stanga si semintia ta va cuceri neamurile si cetatile cele pustiite le va umple de oameni.

4. Nu te infricosa, caci nu vei ramane de ocara; nu te rusina, caci nu vei avea de ce sa te rusinezi; ca tu vei uita rusinea tineretii tale si de ocara vaduviei tale nu-ti vei mai aduce aminte.

5. Caci barbatul tau este Facatorul tau, si numele Lui: Domnul Savaot si Rascumparatorul tau este Sfantul lui Israel: "Dumnezeul a tot pamantul" se cheama!

6. Ca pe o femeie parasita si cu inima intristata te cheama Domnul; ca pe sotia din tinerete care a fost alungata; zice Dumnezeul tau.

7. O clipa te-am parasit, dar cu mari indurari te iau langa Mine.

8. Intr-o izbucnire de manie, pentru o clipa Mi-am intors fata de la tine, dar in indurarea Mea cea vesnica Ma voi milostivi de tine, zice Rascumparatorul tau, Domnul.

9. Si va fi ca in vremea lui Noe, cand M-am jurat ca apele potopului nu se vor mai raspandi pe pamant; tot asa Ma jur acum sa nu Ma mai manii impotriva ta si sa nu te mai cert.

10. Muntii pot sa se mute din loc si colinele sa se clatine, dar milostivirea Mea nu se va departa de la tine si legamantul Meu de pace nu se va zdruncina, zice Domnul, Care are mila de tine.

11. Sarmana, lovita de vijelie si fara mangaiere! Iata, zidurile tale le voi impodobi cu pietre scumpe si voi pune temelia ta pe safire.

12. Si-ti voi face crestele zidurilor de rubin si portile tale de cristal, iar imprejmuirea de pietre nestemate.

13. Toti copiii tai vor fi ucenici ai Domnului si se vor bucura de mare fericire.

14. Si vei fi intemeiata pe dreptate: departeaza silnicia, caci nu ai de ce sa te mai temi; leapada si groaza, caci nu se va mai apropia de tine.

15. Daca cineva va mai da navala, nu este pornita de la Mine, si cine se hartuieste cu tine va cadea in lupta impotriva ta!

16. Iata Eu am facut pe mesterul, care sufla in focul de carbuni si faureste arma cu mestesugul lui, dar Eu am lasat si pe cel ce trebuie s-o nimiceasca.

17. Orice arma faurita impotriva ta nu va izbuti si orice limba oare se ridica la judecata cu tine osandita va fi. Aceasta este mostenirea slugilor Domnului si dreptatea care vine de la Mine, zice Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***