Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 51

1. Ascultati-Ma pe Mine, voi care umblati dupa dreptate, voi care cautati pe Domnul! Priviti la stanca din care ati fost taiati si catre cariera de piatra din care ati fost scosi.

2. Priviti pe Avraam, tatal vostru, si la Sarra cea care in dureri v-a nascut. Ca pe el singur l-am chemat, l-am binecuvantat si l-am inmultit.

3. Iar Domnul va mangaia Sionul, si daramaturilor lui le va da nadejde. El va preface pustiul lui in rai si pamantul lui neroditor in gradina Domnului; bucurie si veselie va fi acolo, multumiri si cantari de lauda!

4. Ia aminte la Mine, poporul Meu, si voi, neamuri, fiti cu urechea la Mine, ca de la Mine va veni invatatura si legea Mea va fi lumina popoarelor.

5. Dreptatea Mea este aproape, vine mantuirea Mea si bratul Meu va face dreptate popoarelor, intru Mine vor nadajdui tinuturile cele departate, ca de la bratul Meu asteapta scaparea.

6. Ridicati la ceruri ochii vostri si priviti jos pamantul; cerurile vor trece ca un fum si pamantul ca o haina se va invechi; locuitorii vor muri ca mustele, mantuirea Mea va dainui in veac si in veac si dreptatea Mea nu va avea sfarsit.

7. Ascultati-Ma pe Mine, voi, cunoscatori ai dreptatii, popor care esti cu legea Mea in inima! Nu te teme de ocara oamenilor si de batjocura lor sa nu te infricosezi. La fel ca pe un vesmant ii va manca molia si ca pe lana viermii ii vor mistui.

8. Dar dreptatea Mea va ramane in veac si mantuirea Mea din neam in neam.

9. Ridica-te, scoala-te, imbraca-te cu tarie, brat al Domnului! Inalta-te ca odinioara, ca in veacurile trecute! N-ai zdrobit Tu pe Rahab si n-ai spintecat Tu balaurul?

10. Nu esti Tu, oare, Cel ce ai secat marea si apele adancului celui fara fund, Cel ce adancimile marii le-ai prefacut in carare larga pentru cei rascumparati ai Tai?

11. Si astfel cei mantuiti ai Domnului se vor intoarce si vor veni in Sion, in cantari de biruinta si o bucurie vesnica va incununa capul lor. Bucuria si veselia vor veni peste ei, iar durerea, intristarea si suspinarea se vor departa de la ei.

12. Eu, Eu sunt Cel ce da nadejde! Cine esti tu, ca sa te temi de un muritor si de un om de rand care trece ca iarba?

13. Si sa dai uitarii pe Domnul, Ziditorul tau, Care a intins cerurile si a intemeiat pamantul? Sa te infricosezi mereu, in fiecare zi, de urgia asupritorului care umbla sa te piarda? Unde este oare urgia asupritorului?

14. Curand cel ferecat in catuse va fi dezlegat si nu va muri in temnita si de paine nu va duce lipsa.

15. Eu sunt Domnul Dumnezeul Care starnesc marea si face sa mugeasca valurile ei; Domnul Savaot este numele Lui.

16. Pune-voi cuvintele Mele in, gura ta si la umbra mainii Mele te voi acoperi, ca sa intind cerurile, sa intemeiez pamantul si sa zic Sionului: "Tu esti poporul Meu!"

17. Trezeste-te, trezeste-te, scoala-te, Ierusalime, tu care ai baut din mana Domnului paharul urgiei Lui; potirul ametelii l-ai baut si l-ai sorbit.

18. Nici unul din toti copiii pe care i-a nascut nu este care sa-l fi calauzit. Nimeni nu l-a tinut de mana din toti feciorii pe care i-a crescut!

19. Aceste doua nenorociri te-au lovit: Cine te va plange? Pustiirea si daramarea, foametea si sabia. Cine te va mangaia?

20. Feciorii tai zac fara vlaga in colturile ulitelor, ca o antilopa prinsa in cursa, beti de urgia Domnului, de certarea Dumnezeului tau.

21. Drept aceea, ia aminte, sarmana cetate, ametita, dar nu de vin!

22. Asa graieste Stapanul, Domnul Dumnezeul tau, Care Se lupta pentru poporul Sau: "Iata Eu iau din mana ta paharul ametelii, cupa maniei Mele, si tu nu o vei mai bea!

23. Si o voi pune in mana asupritorilor tai, in mana celor ce te-au supus, care iti ziceau: Pleaca-te la pamant ca sa trecem peste tine! Si tu faceai spatele tau ca un pamant si ca o cale pentru trecatori!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***