Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 48

1. Ascultati aceasta, voi, cei din casa lui Iacov, care purtati numele lui Israel, voi cei iesiti din samanta lui Iuda, care va jurati pe numele Domnului si va laudati cu Dumnezeul lui Israel, dar nu intru credinciosie si dreptate.

2. Caci voi purtati numele cetatii celei sfinte si va bizuiti pe Dumnezeul lui Israel, al Carui nume este Domnul Savaot.

3. "Vestit-am din vremuri stravechi cele ce aveau sa se intample; din gura Mea au iesit si Eu le-am dat de stire; pe data le-am facut si ce s-au intamplat,

4. Fiindca Eu stiu ca tu esti tare la cerbice ca un drug de fier si fruntea iti este de arama.

5. ti-am prezis acestea inainte ca sa se intample si auzite ti le-am facut ca sa nu zici: "Idolul meu le-a facut, chipul cel cioplit si turnat le-a hotarat!"

6. Tu ai auzit; priveste acum toate acestea! De ce nu marturisesti? De aci inainte iti voi impartasi lucruri noi, ascunse, pe care nu le stiai.

7. Ele sunt zidite acum si nu de atunci; inainte de ziua aceasta tu n-ai auzit nimic despre ele ca sa nu zici: "Iata, eu le stiam!"

8. Nu, tu n-ai auzit si nici n-ai stiut, atunci urechea ta nu era deschisa; ca Eu stiu ca tu esti necredincios si ca din pantecele maicii tale ai fost numit razvratit.

9. Pentru numele Meu, Imi opresc mania si pentru slava Mea o potolesc, ca sa nu te nimicesc.

10. Iata ca te-am lamurit in foc si n-am aflat argint, te-am incercat in cuptorul nenorocirii.

11. Pentru Mine, si numai pentru Mine o fac; oare cum voi ingadui ca numele Meu sa fie pangarit? Nimanui nu voi da slava Mea!

12. Asculta, Iacove, si tu Israele, pe care te-am chemat. Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma.

13. Mana Mea a intemeiat pamantul si dreapta Mea a desfasurat cerurile. Eu le chem si iata ele stau de fata.

14. Adunati-va toti si ascultati! Care din voi a prezis aceste lucruri? Cel pe care Domnul il iubeste va implini voia Lui impotriva Babilonului si impotriva semintiei Caldeilor.

15. Eu, Eu am grait si l-am chemat, l-am adus si l-am facut sa propaseasca in calea lui.

16. Apropiati-va de Mine si ascultati acestea: De la inceput Eu n-am grait intru ascuns, de cand se intampla aceste lucruri Eu sunt de fata". Si acum, Domnul Dumnezeu ma trimite cu Duhul Sau!

17. Asa graieste Domnul, Izbavitorul tau, Sfantul lui Israel: "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau Care te invata spre folosul tau si te duce pe calea pe care trebuie sa mergi.

18. Daca ai fi luat aminte la poruncile Mele, fericirea ta ar fi fost asemenea unui rau si dreptatea ta ca valurile marii.

19. Si va fi semintia ta ca nisipul marii si odraslele pantecelui tau ca pulberea pamantului. Nimic nu va nimici, nici nu va sterge numele tau inaintea Mea!

20. Iesiti din Babilon, fugiti din Caldeea cu cantece de veselie! Vestiti, faceti cunoscuta stirea, duceti-o pana la marginile pamantului! Ziceti: Domnul rascumpara pe sluga Sa Iacov.

21. Si nu vor suferi de sete in pustiul unde El ii duce; El le izvoraste apa din stanca. El despica stanca si apa tasneste!

22. Nu este pace, zice Domnul, pentru cei fara de lege!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***