Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 47

1. "Coboara-te si sezi in tarana, fecioara, fiica Babilonului, stai pe pamant fara tron, fiica a Caldeilor, ca nu te va mai numi nimeni pe tine gingasa si placuta!

2. Invarteste la rasnita si macina faina, da-ti la o parte valul tau, ridica-si vesmantul tau, ramai cu picioarele goale si treci raurile!

3. Goliciunea ta sa se descopere, sa se vada rusinea ta. Ma voi razbuna si nu voi cruta pe nimeni",

4. Zice Izbavitorul nostru; Domnul Savaot este numele Lui, Sfantul lui Israel!

5. "Stai tacuta si mai la intuneric, fiica a Caldeilor, nimeni nu te va mai chema pe tine stapana regatelor".

6. Maniat am fost pe poporul Meu, pangarit-am mostenirea Mea si am dat-o in mana ta. Dar tu n-ai avut mila si asupra batranului ai apasat cu jug greu.

7. Si tu iti inchipuiai: "Fi-voi pe veci stapana!", dar niciodata n-ai cugetat si de sfarsit nu ti-ai adus aminte!

8. Si acum asculta, tu cea in placeri crescuta, care stapaneai fara de grija si ziceai in inima ta: "Nimeni alta nu este ca mine! Nu voi ramane vaduva si nu voi sti ce este lipsa de copii!"

9. Si aceste doua intr-o clipa, in aceeasi zi, vor da peste tine: lipsa de copii si vaduvia; si te vor coplesi cu toata multimea si puterea fermecatoriilor si vrajitoriilor tale!

10. Intru faradelegile tale tu nadajduiai si ziceai: "Nimeni nu ma vede!" Intelepciunea ta si stiinta ta te-au amagit astfel, ca ziceai in inima ta: "Eu si nimeni alta nu este ca mine!"

11. Drept aceea va veni peste tine o nenorocire pe care tu nu vei sti sa o inlaturi cu frumusetea ta si te va coplesi nenorocirea pe care tu nu o vei putea ocoli si pe neasteptate va da peste tine pieirea, fara sa fi avut vreme s-o prevestesti!

12. Pastreaza pentru tine fermecatoriile tale si vrajitoriile cu care te-ai trudit din tinerete, poate iti vor sluji, poate vei insufla temere!

13. Tu te-ai obosit intreband pe atatia sfatuitori! Sa iasa la iveala si sa te izbaveasca acei care masoara cerul si iscodesc stelele; care in fiecare luna noua spun ceea ce se va intampla.

14. Iata-i ca pleava pe care o mistuie focul, asa vor ajunge ei si de puterea flacarilor viata lor nu vor putea s-o scape caci nu va fi jeratic la care sa se incalzeasca, nici vatra ca sa stea dinaintea ei.

15. Asa se va intampla cu aceia pe care te-ai ostenit sa-i intrebi si cu care ai facut negot din vremea tineretii tale. Fiecare va pleca la ale sale si nimeni nu va fi sa te scape".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***