Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 43

1. Si acum asa zice Domnul, Ziditorul tau, Iacove, si Creatorul tau, Israele: "Nu te teme, caci Eu te-am rascumparat si te-am chemat pe nume, al Meu esti!

2. Daca tu vei trece prin ape, Eu sunt cu tine si in valuri tu nu vei fi inecat. Daca vei trece prin foc, nu vei fi ars si flacarile nu te vor mistui.

3. Ca Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Sfantul lui Israel, Mantuitorul. Eu dau Egiptul pret de rascumparare pentru tine, Etiopia si Saba in locul tau;

4. Fiindca tu esti de pret in ochii Mei si de cinste si te iubesc; voi da neamurile in locul tau si popoarele in locul sufletului tau.

5. Nu te teme, ca Eu sunt cu tine! De la rasarit voi aduce semintia ta si de la apus te voi strange pe tine.

6. Voi zice catre miazanoapte: "Da-Mi-i" si catre miazazi: "Nu-i opri!" Aduceti pe fiii Mei din tinuturi departate si pe fiicele Mele de la marginile pamantului;

7. Pe toti acei care poarta numele Meu si pentru slava Mea i-am creat, i-am zidit si i-am pregatit!

8. Sa vina poporul cel orb care are ochi si cel surd care are urechi!

9. Neamurile toate laolalta sa se adune si sa se stranga popoarele! Care dintre ele ne-au dat de stire aceasta si ne-au facut proorocii? Sa-si aduca martorii si sa dovedeasca, sa auda toti si sa zica: "Adevarat!"

10. Voi sunteti martorii Mei, zice Domnul, si Sluga pe care am ales-o, ca sa stiti, sa credeti si sa pricepeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost Dumnezeu si nici dupa Mine nu va mai fi!

11. Eu, Eu sunt Domnul si nu este izbavitor afara de Mine!

12. Eu sunt Cel ce am vestit, Cel ce am izbavit si Cel ce am prezis si nu sunt strain la voi. Voi sunteti martorii Mei, zice Domnul.

13. Eu sunt Dumnezeu din vesnicie si de aici incolo Eu sunt! Nimeni nu poate sa iasa de sub puterea Mea si ceea ce fac Eu, cine poate strica?"

14. Asa zice Domnul, Izbavitorul vostru, Sfantul lui Israel: "Pentru voi trimit prapad la Babilon, ca sa-i pun pe toti pe fuga, pe acesti Caldei asa de mandri pe corabiile lor.

15. Eu sunt Domnul, Sfantul vostru, Ziditorul lui Israel, Imparatul vostru!"

16. Asa zice Domnul, Cel ce croieste drum pe mare si carare pe intinsele ape;

17. Cel care scoate carele de razboi si caii, ostirea ti capeteniile, ca sa se culce la pamant si sa nu se mai scoale si sa se stinga ca o festila de opait;

18. Nu va mai amintiti de intamplarile trecute si nu mai luati in seama lucrurile de altadata".

19. Iata ca Eu fac un lucru nou, el da muguri; nu-l vedeti voi oare? Croi-voi in desert o cale, in loc uscat izvoare de apa.

20. Pe Tine Te vor preaslavi fiarele campului, sacalii si strutii, ca Tu ai izvorat apa in pustiu, suvoaie de apa in pamant neumblat, ca sa adapi pe poporul Meu cel ales;

21. Poporul pe care l-am facut pentru Mine, ca sa Ma preaslaveasca intru laude.

22. Dar tu nu M-ai chemat, Iacove, si tu nu te-ai ostenit pentru Mine, Israele!

23. Tu nu Mi-ai junghiat nici macar o oaie ca ardere de tot si cu jertfa sangeroasa tu nu M-ai preaslavit. Eu nu te-am suparat cerand prinoase si nu te-am impovarat cu jertfe de tamaie.

24. Tu n-ai cumparat pe bani miresme pentru Mine si de grasimea jertfelor tale tu nu M-ai saturat, ci M-ai coplesit cu pacatele tale si cu faradelegile tale tu M-ai chinuit.

25. Eu, Eu sunt Acel Care sterge pacatele tale si nu tsi mai aduce aminte de faradelegile tale.

26. Adu-Mi aminte ca sa judecam impreuna, fa tu insuti socoteala ca sa te dezvinovatesti:

27. Tatal tau dintai a pacatuit si urmasii tai si-au batut joc de Mine;

28. Capeteniile tale au pangarit altarul Meu. Pentru aceasta am dat pe Iacov pierzarii si pe Israel spre bataie de joc!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***