Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 42

1. Iata Sluga Mea pe Care o sprijin, Alesul Meu, intru Care binevoieste sufletul Meu. Pus-am peste El Duhul Meu si El va propovadui popoarelor legea Mea.

2. Nu va striga, nici nu va grai tare, si in piete nu se va auzi glasul Lui.

3. Trestia franta nu o va zdrobi si festila ce fumega nu o va stinge. El va propovadui legea Mea cu credinciosie;

4. El nu va fi nici obosit, nici sleit de puteri, pana ce nu va fi asezat legea pe pamant; caci invatatura Lui toate tinuturile o asteapta.

5. Asa graieste Domnul cel Atotputernic, Care a facut cerurile si le-a intins, Care a intarit pamantul si cele de pe el, Care a dat suflare poporului de pe el si duh celor ce umbla pe intinsul lui:

6. "Eu, Domnul, Te-am chemat intru dreptatea Mea si Te-am luat de mana si Te-am ocrotit si Te-am dat ca legamant al poporului Meu, spre luminarea neamurilor;

7. Ca sa deschizi ochii celor orbi, sa scoti din temnita pe cei robiti si din adancul inchisorii pe cei ce locuiesc intru intuneric.

8. Eu sunt Domnul si acesta este numele Meu. Nu voi da nimanui slava Mea si nici chipurilor cioplite cinstirea Mea".

9. Cele proorocite altadata s-au implinit si altele mai noi va vestesc; inainte ca sa ia fiinta vi le dau de stire.

10. Cantati Domnului cantare noua, cantati in strune laudele Lui pana la marginile pamantului! Marea sa se zbuciume cu tot ce este in ea, ostroavele si locuitorii lor!

11. Pustiul si cetatile lui sa inalte glas, si satele in care are salas Chedar! Locuitorii din Sela sa chiuie de veselie; si din varfurile muntilor sa strige de bucurie!

12. Sa preaslaveasca pe Domnul si lauda Lui s-o vesteasca in departatele ostroave.

13. Domnul iese ca un viteaz, ca un razboinic Isi aprinde ravna Lui; striga puternic, un strigat de razboi. Impotriva vrajmasilor Lui El lupta ca un viteaz!

14. Tacut-am multa vreme, stat-am linistit si mi-am stapanit tacerea; acum, ca o femeie care naste, voi suspina, voi striga si voi rasufla!

15. Muntii ii voi pustii, la fel si dealurile, toata verdea]a lor o voi usca; paraiele le voi preface in vai uscate si baltile fara apa le voi lasa.

16. Indrepta-voi pe cei orbi pe drumuri pe care nu le cunosc, pe poteci nestiute ii voi povatui; intunericul il voi preface inaintea lor in lumina si povarnisurile in campii intinse. Acestea sunt fagaduintele Mele pe care le voi implini si cu vederea nu le voi trece.

17. Sa dea inapoi si sa se rusineze cei ce isi pun nadejdea in idoli, cei ce zic chipurilor turnate: "Voi sunteti dumnezeii nostri!

18. Surzilor, auziti; orbilor, priviti, vedeti!

19. Cine este orb, fara numai sluga Mea? Cine este surd ca trimisul Meu? Cine este orb ca cel de un neam cu Mine si surd ca Slujitorul Domnului?

20. Tu multe ai vazut fara sa te uiti cu luare-aminte, urechile ti-au fost deschise, dar n-ai auzit.

21. Binevoit-a Domnul intru dreptatea Lui ca legea Lui s-o faca mare si mareata.

22. Dar poporul Lui este jefuit si pustiit; inchisi toti in pesteri si ascunsi in temnite. Pradati au fost si nimeni nu i-a scapat, jefuiti si nimeni n-a zis: "Dati inapoi!"

23. Cine dintre voi va pleca urechea la acestea, va fi cu luare-aminte si va asculta la cele ce vor sa fie?

24. Cine a dat pe Iacov jafului si pe Israel jefuitorilor? Oare nu Domnul, impotriva Caruia noi am pacatuit, ale Carui cai n-am voit sa le urmam si a Carui lege n-am ascultat-o?

25. El a varsat asupra lor iutimea maniei Lui si furiile razboiului. Vapaia i-a cuprins si n-au priceput; arsi au fost si n-au luat seama.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***