Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 39

1. In vremea aceea, Merodac-Baladan, fiul lui Baladan, regele Babilonului, a trimis scrisori si un dar lui Iezechia, auzind ca a fost bolnav si s-a facut sanatos.

2. Si s-a bucurat pentru ele Iezechia si a aratat solilor vistieria, argintul, aurul, miresmele si untdelemnul cel bun si toata stransura lui de arme si tot ceea ce se afla in camarile lui. si n-a ramas nimic in casa lui si in tot cuprinsul stapanirii lui pe care Iezechia sa nu-l fi aratat.

3. Atunci a zis proorocul Isaia catre regele Iezechia: "Ce au zis oamenii acestia si de unde au venit ei la tine?" Si a raspuns Iezechia: "Au venit dintr-o tara departata, din Babilon!"

4. Si a mai intrebat: "Ce au vazut in casa ta?" Si a zis Iezechia: "Au vazut toate cate sunt in casa mea; si n-a ramas nimic in vistieriile mele pe care sa nu-l fi aratat".

5. Si a zis Isaia catre Iezechia: "Asculta ceea ce graieste Domnul Savaot!

6. Iata vin zile, cand tot ceea ce au agonisit parintii tai pana astazi va fi dus in Babilon si nu va ramane nimic, asa zice Domnul.

7. Si din feciorii care vor iesi din tine si ii vei naste, vor lua. Si vor fi eunuci la curtea regelui din Babilon".

8. Si a zis Iezechia catre Isaia: "Bun este cuvantul Domnului pe care l-ai grait!" Caci, se gandea el: "Va fi pace si liniste in timpul vietii mele!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***