Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 27

1. In ziua aceea Domnul se va napusti cu sabia Sa grea, mare si puternica, asupra leviatanului, a sarpelui care fuge, asupra leviatanului, a sarpelui incolacit, si va omori balaurul cel din Nil.

2. Si se va zice in ziua aceea: "Vie cu vin bun, canta!

3. Eu, Domnul, sunt strajerul ei, in fiecare clipa Eu o ud, ca frunzele ei sa nu cada. Zi si noapte Eu o pazesc;

4. Nu sunt maniat de fel pe ea. Dar daca voi gasi maracini si spini, voi porni razboi impotriva lor si-i voi arde pe toti.

5. Sau mai bine sa caute ocrotirea Mea si cu Mine sa faca pace, si cu Mine sa fie in pace!...".

6. Dar intr-o zi Iacov va prinde radacini, Israel va inflori, va rodi si cu roadele sale lumea o va umple.

7. L-a lovit oare Domnul cum l-au lovit cei ce l-au lovit, sau i-a omorat El cum au facut ucigasii lui?

8. Cu izgonire, cu robie pedepsitu-i-a si i-a maturat cu suflarea Lui naprasnica de vant de rasarit.

9. Asa a fost ispasita faradelegea lui Iacov, si acesta este rodul iertarii pacatului sau. El a sfaramat in bucati toate pietrele jertfelnicului, ca niste pietre de var; dumbravile Astartei si stalpii soarelui nu se vor mai ridica.

10. Cetatea cea intarita a ramas singura, un loc parasit si neumblat ca un pustiu. Acolo paste vitelul, in ea isi are salasul si ii mananca mladitele.

11. Cand crengile se usuca, se rup si cad, femeile vin si le dau foc. Acesta este un popor fara de minte si nici Ziditorul lui nu Se milostiveste de el si nici Facatorul lui nu are mila de el.

12. Si in ziua aceea, Domnul va aduna roade de la Eufrat si pana la raul Egiptului; si voi veti fi culesi unul cate unul, feciori ai lui Israel!

13. In vremea aceea, trambita cea mare va trambita si cei care se pierdusera in pamantul Asiriei si cei ce se risipisera in tara Egiptului vor veni si se vor inchina Domnului, in muntele cel sfant, in Ierusalim.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***