Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 26

1. In ziua aceea se va canta cantarea aceasta in pamantul lui Iuda: "Avem o cetate intarita. Domnul ne vine intr-ajutor cu ziduri si intarituri.

2. Deschideti portile, ca sa intre un neam drept care pazeste credinciosia!

3. Nadejde neclintita, Tu ne vei pastra pacea noastra, ca intru Tine ne punem nadejdea.

4. Incredeti-va in Domnul pururea, caci Domnul Dumnezeu este stanca veacurilor.

5. Ca El a coborat pe cei ce locuiau pe inaltime, cetatea cea mandra El a supus-o pana la pamant, a culcat-o in pulbere.

6. Ea este calcata in picioare, in picioarele saracilor, sub pasii obijduitilor!

7. Calea celui drept este dreapta; Tu netezesti drumul drept al celui drept.

8. Pe calea judecatilor Tale, Doamne, noi Te asteptam; numele Tau si amintirea Ta erau nadejdea sufletului nostru.

9. Sufletul meu Te-a dorit in vreme de noapte, duhul meu nazuieste spre Tine; caci cand indreptarile Tale vor fi pe pamant, cei ce locuiesc lumea vor invata ce este dreptatea.

10. Daca de cel fara de lege ne este mila, el nu mai invata ce este dreptatea si in pamantul celor sfinti va savarsi strambatatea. Sa nu mai fie pe pamant cei fara de lege si sa nu mai vada slava Celui Preainalt.

11. Doamne, mana Ta era ridicata, dar ei n-au vazut-o! Vor vedea ravna Ta pentru poporul Tau si se vor rusina. Si focul harazit vrajmasilor Tai ii va manca!

12. Doamne, revarsa pacea peste noi, caci toate lucrurile noastre, pentru noi le-ai facut!

13. Doamne, Dumnezeul nostru, am avut peste noi si alti stapani afara de Tine, dar noi ne vom aduce aminte numai de numele Tau!

14. Mortii nu vor mai trai si umbrele nu vor invia, fiindca Tu le-ai pedepsit si le-ai nimicit si ai sters pana si numele lor.

15. Inmulteste poporul, Doamne, inmulteste poporul si arata-Te mare, largeste din nou toate hotarele tarii!

16. Doamne, pe Tine Te-au cautat ei in vreme de restriste, catre Tine am strigat in scarba noastra, cand Tu ne pedepseai.

17. Ca femeia insarcinata si gata sa nasca prunc, care se zvarcoleste si striga in durerea ei, asa am fost noi, Doamne, cu totii in fata Ta!

18. Zamislit-am, dureri de facere am avut si am nascut vant! Mantuire tarii noi n-am dat si in lume nu s-au nascut locuitorii ei!

19. Mortii Tai vor trai si trupurile lor vor invia! Desteptati-va, cantati de bucurie, voi cei ce salasluiti in pulbere! Caci roua Ta este roua de lumina si din sanul pamantului umbrele vor invia.

20. Du-te, poporul meu, intra in camarile tale si inchide usa dupa tine; ascunde-te putine clipe, pana cand mania va fi trecut!

21. Ca iata Domnul va iesi din locasul Sau, ca sa pedepseasca faradelegile locuitorilor pamantului. Pamantul va arata sangele pe care l-a supt si nu va mai ascunde pe ucigasii lui".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***