Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 25

1. Doamne Dumnezeul meu, pe Tine Te voi inalta, lauda-voi numele Tau, ca Tu ai facut lucruri minunate; planurile Tale de mult intocmite sunt adevarate si statornice.

2. Ca Tu ai facut din cetate o gramada de pietre si din cetatea cea intarita o daramatura. Cetatea celor fara de lege nu mai este cetate, zidita nu va mai fi in veci.

3. Pentru aceasta un popor tare Te va preaslavi, cetatea puternicelor neamuri de Tine se va teme.

4. Fost-ai scapare pentru cel sarman, adapost pentru cel ce era in stramtorare, liman in vremi vijelioase, umbra in vreme de caldura. Caci suflarea celor apasatori este ca furtuna de iarna

5. Si ca arsita soarelui intr-un pamant uscat. Ai potolit zarva celor nelegiuiti. Precum se potoleste caldura la umbra unui nor, asa se va domoli cantecul de biruinta al stapanitorilor silnici.

6. Si Domnul Savaot va pregati in muntele acesta pentru toate popoarele un ospat de carnuri grase, un ospat cu vinuri bune, carnuri grase cu maduva, vinuri bune, limpezite!

7. Si in muntele acesta El va da la o parte valul care invaluie toate popoarele si perdeaua care acopera toate neamurile.

8. El va inlatura moartea pe vecie! Si Domnul Dumnezeu va sterge lacrimile de pe toate fetele si rusinea poporului Sau o va indeparta de pe pamant, caci Domnul a grait!

9. Si se va zice in ziua aceea: Iata Dumnezeul nostru in Care nadajduiam ca sa fim mantuiti. Iata Domnul, in Care am nadajduit, sa ne bucuram si sa ne veselim de mantuirea Lui,

10. Ca mana Domnului se va odihni pe acest munte. Moabul insa va fi calcat in picioare pe locul lui, ca niste paie in groapa cu gunoi.

11. Si va intinde mainile sale, precum inotatorul le intinde ca sa inoate. Dar Domnul va zdrobi mandria lui si silintele mainilor lui.

12. Intariturile lui marete si inalte le va nimici, le va rasturna si la pamant le va culca, in tarana.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***