Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 2

1. Vedenia pe care a vazut-o Isaia, fiul lui Amos, pentru Iuda si Ierusalim.

2. Fi-va in vremurile cele de pe urma, ca muntele templului Domnului va fi intarit peste varfurile muntilor si se va ridica pe deasupra dealurilor. Si toate popoarele vor curge intr-acolo.

3. Multe popoare vor veni si vor zice: "Veniti sa ne suim in muntele Domnului, in casa Dumnezeului lui Iacov, ca El sa ne invete caile Sale si sa mergem pe cararile Sale". Caci din Sion va iesi legea si cuvantul lui Dumnezeu din Ierusalim.

4. El va judeca neamurile si la popoare fara de numar va da legile Sale. Preface-vor sabiile in fiare de pluguri si lancile lor in cosoare. Nici un neam nu va mai ridica sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul.

5. Voi, cei din casa lui Iacov, veniti sa umblam in lumina Domnului!

6. Tu ai lepadat neamul Tau, casa lui Iacov. Ea este plina de vrajitori si de magi ca Filistenii si ea face legamant cu cei de alt neam.

7. Pamantul ei este plin de aur si de argint, de comori fara numar, pamantul ei este plin de cai si de carute fara sfarsit.

8. Pamantul ei este plin de idoli si locuitorii se inchina la lucrul mainilor lor, inaintea celor facuti de degetele lor.

9. Si omul va fi umilit si muritorul va fi pogorat si Tu nu-i vei ierta!

10. Intrati in crapaturile stancilor si ascundeti-va in pulbere, din pricina fricii de Dumnezeu, de stralucirea slavei Lui.

11. Ochii celui mandru vor fi smeriti, mandria celor de rand va fi pogorata si numai Domnul in ziua aceea va fi ridicat in slavi,

12. Ca Domnul Savaot va avea ziua Lui, se va ridica impotriva a tot ceea ce este mandru si semet si-l va pogori.

13. Impotriva tuturor cedrilor Libanului si stejarilor celor inalti ai Vasanului.

14. Impotriva tuturor muntilor inalti si colinelor celor mandre.

15. Impotriva tuturor turnurilor ridicate sus si zidurilor intarite.

16. Impotriva tuturor corabiilor Tarsisului si lucrurilor de pret.

17. Mandria omului va fi pogorata si semetia celor muritori va fi smerita; in ziua aceea numai Domnul va fi inalt;

18. Si toti idolii vor pieri.

19. Iar oamenii vor intra in scorburile stancilor, in prapastiile si in crapaturile pamantului, de frica Domnului si de stralucirea slavei Lui, cand va veni El ca sa loveasca pamantul.

20. In ziua aceea idolii de argint si de aur, pe care omul i-a facut ca sa li se inchine, vor fi parasiti ca sa fie salas sobolanilor si liliecilor.

21. Iar el va intra in crapaturile stancilor si in prapastiile muntilor, de frica Domnului si de stralucirea slavei Lui, cand va veni El ca sa loveasca pamantul.

22. Nu mai nadajduiti in omul cel muritor, in narile caruia nu este decat o suflare! Oare, ce putere are el?

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***