Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 16

1. "Trimiteti miei stapanitorului tarii, trimiteti-i din Petra, prin pustiu, la muntele fiicei Sionului".

2. Ca o pasare care fuge sperioasa din cuibul ei, ca un cuib risipit, asa sunt fiicele Moabului la vadurile Arnonului.

3. "Da un sfat, da o hotarare, intinde umbra ta, ca noaptea, in miezul zilei, ascunde pe cei dusi in robie, nu descoperi pe cei fugari!

4. Adaposteste la tine pe toti robii Moabului, sa le fii acoperitor in fata pustiitorului, pana cand navala va fi trecut, prapadul va lua sfarsit si vrajmasul va lasa tara in pace.

5. Jiltul lui se va intari prin milostivire si pe el va sedea de-a pururi in cortul lui David un judecator aparator al pricinei drepte si ravnitor dreptatii.

6. Am auzit de semetia Moabului, ca foarte mandru este; am auzit de obraznicia, de mandria, de trufia si de graiurile lui desarte".

7. Pentru aceasta, Moabitii se tanguiesc pentru Moab, ton impreuna se bocesc! Ei suspina pentru turtele de struguri de la Chir-Hareset, inmarmuriti.

8. Campiile Hesbonului au saracit, asemenea si via de la Sibma; stapanitorul popoarelor a distrus cele mai bune vite ale ei, care se intinsesera pana la Iazer si acoperisera pustiul; lastarii lor se intinsesera si trecusera marea.

9. Pentru aceasta plang impreuna cu Iazerul pentru via din Sibma. Va ud cu lacrimile mele pe voi, Hesbon si Eleale, ca nu se mai aud acolo strigatele vesele din timpul secerisului si al culesului viilor.

10. Nici bucurie, nici veselie prin gradini, iar prin vii nici cantece, nici chiote! Nimeni nu mai da vinul la teasc, strigatul calcatorului a incetat.

11. Pentru aceasta launtrul meu se zbuciuma pentru Moab ca o harfa si inima mea pentru Chir-Hares.

12. Iata ca Moabul este vazut urcand obosit pe locurile inalte, intra in templul sau sa se roage, dar nu dobandeste nimic.

13. Aceasta este proorocia pe care a grait-o Domnul odinioara pentru Moab.

14. Iar acum Domnul a zis asa: "Peste trei ani, socotiti ca anii unui simbrias, marirea Moabului se va micsora cu vuiet mare si va ramane mica si slaba, fara nici o putere".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***