Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 10

1. Vai de cei ce fac legi nedrepte si de cei ce scriu hotarari silnice

2. Ca sa indeparteze pe cei slabi de la judecata si sa rapeasca dreptatea sarmanilor poporului Meu, ca sa faca din vaduve prada lor si sa jefuiasca pe cei orfani!

3. Dar ce veti face voi in ziua pedepsirii si cum va veti feri de furtuna ce vine de departe? Catre cine veti fugi ca sa fiti ajutati si unde veti lasa comorile voastre?

4. Fara mine vor merge cu fruntile plecate printre robi si vor cadea printre cei ucisi si totusi mania Lui nu se va potoli si mana Lui mereu intinsa va fi.

5. O, Asirie, varga maniei Mele si toiagul urgiei Mele!

6. Impotriva unui neam fara de lege o voi trimite si impotriva unui popor al urgiei Mele o voi indrepta, ca sa-l prade si sa-l jefuiasca si sa-l calce ca pe tina ulitelor.

7. Dar ea n-are aceeasi judecata si inima ei nu simte la fel; sa prade este in inima ei si sa nimiceasca neamuri fara numar!

8. Caci ea zice: "Oare mai-marii mei nu sunt ei laolalta regi?

9. Calno oare nu este ca si Carchemisul? Si Hamatul ca Arpadul si Samaria ca Damascul?"

10. Cum a cuprins mana Mea imparatiile idolilor, unde idolii erau mai numerosi decat in Ierusalim si in Samaria;

11. Precum am facut Samariei si idolilor ei, tot asa voi face si Ierusalimului si chipurilor lui!

12. Si cand Domnul va sfarsi tot lucrul Lui in muntele Sionului si in Ierusalim, atunci va pedepsi pe regele Asiriei pentru graiul cel mandru din inima lui si pentru semetia privirilor lui,

13. Ca a zis: "Prin puterea mainii mele am facut aceasta si prin intelepciunea mea; caci sunt priceput! Trecut-am peste granitele popoarelor, jefuit-am comorile lor si ca un atotputernic am dat jos de pe tron pe conducatori.

14. Mana mea a apucat ca pe un cuib bogatiile popoarelor si, precum iei oua parasite, tot asa am cuprins eu tot pamantul. si nimeni n-a scuturat aripile, n-a deschis ciocul si nici n-a scos vreun tipat!

15. Oare securea este ea mareata fata de cel ce o ridica sau ferastraul se inalta impotriva celui ce-l manuieste? Ca si cum varga ar da avant celui care o ridica si toiagul ar insufleti bratul care il duce!

16. De aceea Domnul Dumnezeu Savaot va trimite prapadul in aceasta voinica ostire asiriana si sanatatea lor o vor mistui frigurile ca un parjol.

17. Si lumina lui Israel se va face foc si Sfantul sau o flacara si va arde si va mistui spinii si balariile uscate, intr-o singura zi!

18. Si stralucirea padurii lui si a livezii lui va fi nimicita de sus si pana jos.

19. Copacii ramasi din padurea lui vor fi asa de putini la numar, incat si un copil va putea sa-i numere.

20. In vremea aceea ramasita lui Iuda si cei scapati din casa lui Iacov nu se vor mai sprijini pe cel ce i-a lovit, ci se vor sprijini, cu credinta, pe Dumnezeu, Sfantul lui Israel.

21. O ramasita din Iacov se va intoarce la Dumnezeul cel puternic.

22. Chiar daca poporul tau, Israele, tar fi ca nisipul marii, numai o ramasita se va intoarce. Nimicirea este hotarata de dreptatea cea nemasurata.

23. Aceasta porunca de nimicire, Domnul Dumnezeu Savaot o va implini in tot cuprinsul tarii.

24. Pentru aceasta, asa zice Domnul Dumnezeu Savaot: "Poporul Meu, care locuieste in Sion, nu te teme de Asiria, care te loveste cu toiagul pe care il ridica asupra ta, ca altadata Egiptul.

25. Dar, peste putina vreme, urgia va inceta si mania Mea ii va nimici".

26. Domnul Savaot ridica-va asupra lor un bici, ca atunci cand a batut pe Madian la stanca Oreb si Isi va intinde toiagul Sau spre mare si-l va ridica precum l-a ridicat asupra Egiptenilor.

27. In vremea aceea va ridica povara de pe umerii tai si jugul de pe grumajii tai.

28. Vine din latura Rimonului si ajunge la Aiat, trece la Migron, la Micmas lasa poverile sale de drum.

29. Ei au trecut pasul si noaptea au ramas la Gheba. Rama este inspaimantata, Ghibeea lui Saul a luat-o la fuga.

30. Urla fiica a lui Galim, ia aminte Laisa, raspunde-i tu, Anatot.

31. Madmena se imprastie, locuitorii din Ghebim au luat-o la fuga.

32. O zi va sta la Nob, ameninta cu mana muntele Sionului si colina Ierusalimului!

33. Iata ca Domnul Dumnezeu Savaot frange crengile dintr-o lovitura naprasnica: varfurile sunt taiate si crengile de sus date jos.

34. Desisul padurii cade sub lovituri de unelte de fier, cedrii Libanului se prabusesc la pamant.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***