Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Cartea lui Iov 42

1. Si Iov a raspuns Domnului zicand:

2. "Stiu ca poti sa faci orice si ca nu este nici un gand care sa nu ajunga pentru Tine fapta.

3. Cine cuteaza, ai zis Tu, sa barfeasca planurile Mele, din lipsa de intelepciune? Cu adevarat, am vorbit fara sa inteleg despre lucruri prea minunate pentru mine si nu stiam.

4. Asculta - ai spus Tu iar - si Eu voi vorbi, te voi intreba si tu Imi vei da lamuriri.

5. Din spusele unora si altora auzisem despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a vazut.

6. Pentru aceea, ma urgisesc eu pe mine insumi si ma pocaiesc in praf si in cenusa".

7. Iar dupa ce Domnul a rostit aceste cuvinte catre Iov, a grait catre Elifaz din Teman: "Mania Mea arde impotriva ta si impotriva celor doi prieteni ai tai, pentru ca n-ati vorbit de Mine asa de drept, precum a vorbit robul Meu Iov.

8. Acum deci luati sapte vitei si sapte berbeci si duceti-va la robul Meu Iov si aduceti-le, pentru voi, ardere de tot; iar robul Meu Iov sa se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra, intrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu Iov".

9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Suah si Tofar din Naamat, s-au dus si au facut cum le spusese Domnul, si Domnul a primit rugaciunea lui Iov.

10. Si Domnul l-a pus pe Iov iarasi in starea lui de la inceput, dupa ce s-a rugat pentru prieteni, si i-a intors indoit tot ce avusese mai inainte.

11. Si toti fratii si toate surorile si toti prietenii lui de alta data au venit sa-l cerceteze, au mancat paine in casa lui, l-au compatimit, l-au mangaiat de toate nenorocirile pe care le slobozise Domnul asupra lui si fiecare i-a dat cate un chesita si cate un inel de aur.

12. Si Dumnezeu a binecuvantat sfarsitul vietii lui Iov mai bogat decat inceputul ei, si el a strans paisprezece mii de oi, sase mii de camile, o mie de perechi de boi si o mie de asine.

13. Si a avut sapte fii si trei fiice.

14. Celei dintai i-a pus numele Iemima, celei de a doua, Chetia si celei de a treia, Cheren-Hapuc.

15. Iar in toata tara nu se gaseau femei atat de frumoase ca fetele lui Iov, si tatal lor le-a facut partase la mostenire, langa fratii lor.

16. Si Iov a mai trait dupa aceea o suta patruzeci de ani si a vazut pe fiii sai si pe fiii fiilor sai, pana la al patrulea neam.

17. Si Iov a murit batran si incarcat de zile.

Capitolul precedent
pixel
***