Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea lui Iosua Navi 5

1. Cand au auzit regii Amoreilor, care locuiau peste Iordan si regii Canaaneilor, care locuiau pe langa mare, ca Domnul Dumnezeu a secat raul Iordanului inaintea fiilor lui Israel pana ce l-au trecut, a slabit inima lor, s-au inspaimantat si nu mai aveau curaj impotriva fiilor lui Israel.

2. In vremea aceea a zis Domnul catre Iosua: "Fa-ti cutite taioase de cremene si taie imprejur pe fiii lui Israel a doua oara".

3. Si si-a facut Iosua cutite ascutite de cremene si a taiat imprejur pe fiii lui Israel, la locul ce se numeste Dealul Aralot.

4. Iata pricina pentru care Iosua a taiat imprejur pe fiii lui Israel: Tot poporul de parte barbateasca care iesi se din Egipt, toti cei buni de razboi, murisera pe cale, in pustiu, dupa iesirea din Egipt;

5. Caci tot poporul care iesise din Egipt era taiat imprejur; iar poporul nascut pe cale, in pustiu, dupa iesirea din Egipt, nu era taiat imprejur.

6. Caci fiii lui Israel umblasera prin pustiu patruzeci si doi de ani, pana ce a murit tot poporul bun de razboi, care iesise din Egipt si care nu ascultase de glasul Domnului. Acestora Domnul se jurase sa nu le dea voie sa vada tara pe care El fagaduise cu juramant sa o dea parintilor lor, tara in care curge lapte si miere.

7. In locul acestora se ridicasera fiii lor, pe care i-a taiat imprejur Iosua, caci nu erau taiati imprejur, pentru ca se nascusera pe cale.

8. Dupa ce poporul s-a taiat imprejur, a ramas linistit in tabara, pana s-a insanatosit.

9. Apoi a zis Domnul catre Iosua, fiul lui Navi: "In ziua de astazi am ridicat de pe voi ocara Egiptului", si de aceea se si numeste locul acela Ghilgal, pana in ziua aceasta.

10. Fiii lui Israel au stat cu tabara la Ghilgal si au facut acolo in sesul Ierihonului Pastile in ziua a paisprezecea a lunii, seara.

11. Iar a doua zi de Pasti au mancat din roadele pamantului acestuia azime si paine noua.

12. In ziua aceea a incetat mana de a mai cadea si de a doua zi, dupa ce au mancat din roadele pamantului, fiii lui Israel n-au mai avut mana, ci au mancat anul acela din roadele Zarii Canaanului.

13. Aflandu-se insa Iosua aproape de Ierihon, a cautat cu ochii sai si iata statea inaintea lui un om; acela avea in mana o sabie goala. Si apropiindu-se Iosua de dansul, i-a zis: "De-ai nostri esti sau esti dintre dusmanii nostri?"

14. Iar acela a raspuns: "Eu sunt capetenia ostirii Domnului si am venit acum!" Atunci Iosua a cazut cu fala la pamant, s-a inchinat si a zis catre acela: "Stapane, ce poruncesti slugii tale?"

15. Zis-a catre Iosua capetenia ostirii Domnului: "Scoate-ti incaltamintea din picioare, ca locul pe care stai tu acum este sfant!" Si a facut Iosua asa.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***