Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul precedent

Ioil 3

1. Caci iata in zilele acelea si in vremea aceea, cand voi intoarce pe Iuda si pe Ierusalim din robie,

2. Aduna-voi toate popoarele si le voi cobori in valea lui Iosafat si Ma voi judeca acolo cu ele pentru poporul Meu si pentru mostenirea Mea Israel, pe care au imprastiat-o intre neamuri si tara Mea au impartit-o in bucati.

3. Caci ei au aruncat sorti asupra poporului Meu, au dat copilul pentru o desfranata si fata tanara au vandut-o pentru vin si au baut pretul ei.

4. Ce-Mi cautati cearta voi, Tirule si Sidonule, impreuna cu toate tinuturile Filisteii? Oare vreti sa va razbunati impotriva Mea? Daca vreti sa va razbunati asupra Mea, indata voi face sa cada razbunarea asupra capetelor voastre.

5. Voi ati luat aurul si argintul Meu, precum si odoarele Mele, si le-ati dus in palatele voastre.

6. Pe fiii lui Iuda si pe cei ai Ierusalimului i-ati vandut Grecilor, ca sa-i departati din tara lor.

7. Iata Eu ii voi starpi din tinutul unde i-ati vandut si voi intoarce fapta voastra asupra capului vostru.

8. Si voi vinde pe fiii si pe fiicele voastre feciorilor lui Iuda, iar ei ii vor vinde Sabeenilor, popor tare departe, caci asa a grait Domnul.

9. Dati neamurilor de stire lucrul acesta: Pregatiti-va de razboi! Inflacarati vitejii! Toti barbatii buni de lupta sa dea fuga si sa se apropie.

10. Faceti din brazdarele voastre sabii si din secerile voastre lanci! Cel slab sa zica: "Eu sunt viteaz!"

11. Alergati in graba si veniti, voi, toate popoarele din jur, si adunati-va aici! - Acolo, coboara, Doamne, pe vitejii Tai!

12. Sa se trezeasca toate neamurile si sa vina in valea lui Iosafat, caci acolo voi aseza scaun de judecata pentru toate popoarele din jur.

13. Aduceti seceri, caci holda este coapta, veniti, coborati-va, caci teascul este plin, albiile dau peste margini; faradelegile lor n-au seaman.

14. Multimi si iar multimi in Valea Judecatii. Caci aproape este ziua Domnului in Valea judecatii!

15. Soarele si luna se intuneca si stelele isi pierd lumina lor.

16. Din Sion Domnul va striga puternic si din Ierusalim va slobozi tunetul Sau: pamantul si cerurile se vor cutremura atunci.

17. Atunci veti cunoaste ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, Care salasluieste in Sion, in muntele cel sfant al Meu; Ierusalimul va fi altarul Meu, iar strainii nu vor mai trece pe acolo.

18. Si in vremea aceea, din munti va curge must, vaile vor fi pline de lapte, toate paraiele din Iuda vor serpui umplute de apa, iar din templul Domnului va iesi un izvor oare va uda valea Sitim.

19. Egiptul va fi pustiit si Edomul se va preface in tinut nelocuit, din pricina silniciilor impotriva fiilor lui Iuda, fiindca au varsat sange nevinovat in pamantul lor.

20. Dar Iuda va fi locuit in veci si de-a pururi si Ierusalimul din neam in neam.

21. Voi razbuna sangele pe care nu l-am razbunat; si Domnul va locui Sionul in veac.

Capitolul precedent
pixel
***