Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1

A doua epistola soborniceasca a Sfantului Apostol ... 1

1. Presbiterul (Sau: batrinul.) catre aleasa Doamna si catre copiii ei, pe cari-i iubesc in adevar-si nu numai eu, ci toti cei ce cunosc adevarul,

2. pentru adevarul acesta care ramine in noi, si care va fi cu noi in veac:

3. Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal, si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!

4. M'am bucurat foarte mult cind am aflat pe unii din copiii tai umblind in adevar, dupa porunca pe care am primit-o dela Tatal.

5. Si acum, te rog, Doamna, nu ca si cum ti-as scrie o porunca noua, ci cea, pe care am avut-o dela inceput: sa ne iubim unii pe altii!

6. Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit dela inceput.

7. Caci in lume s'au raspindit multi amagitori, cari nu marturisesc ca Isus Hristos vine in trup. Iata amagitorul, iata Antihristul!

8. Paziti-va bine sa nu perdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina.

9. Oricine o ia inainte, si nu ramine in invatatura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine ramine in invatatura aceasta, are pe Tatal si pe Fiul.

10. Daca vine cineva la voi, si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa, si sa nu-i ziceti: ?Bun venit!?

11. Caci cine-i zice: ?Bun venit!? se face partas faptelor lui rele.

12. As vrea sa va spun multe lucruri; dar nu voiesc sa vi le scriu pe hirtie si cu cerneala; ci nadejduiesc sa vin la voi, si sa va vorbesc gura catre gura, pentruca bucuria noastra sa fie deplina.

13. Copiii surorei tale alese iti trimet sanatate. Amin

pixel
***