Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Intaia epistola soborniceasca a Sfantului Apostol ... 4

1. Prea iubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sint dela Dumnezeu; caci in lume au iesit multi prooroci mincinosi.

2. Duhul lui Dumnezeu sa-l cunoasteti dupa aceasta: Orice duh, care marturiseste ca Isus Hristos a venit in trup, este de la Dumnezeu;

3. si orice duh, care nu marturiseste pe Isus, nu este dela Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a carui venire ati auzit. El chiar este in lume acum.

4. Voi, copilasilor, sinteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentruca Cel ce este in voi, este mai mare decit cel ce este in lume.

5. Ei sint din lume; deaceea vorbesc ca din lume, si lumea ii asculta.

6. Noi insa sintem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu, ne asculta; cine nu este din Dumnezeu, nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem duhul adevarului si duhul ratacirii.

7. Prea iubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este dela Dumnezeu. Si oricine iubeste, este nascut din Dumnezeu, si cunoaste pe Dumnezeu.

8. Cine nu iubeste, n'a cunoscut pe Dumnezeu; pentruca Dumnezeu este dragoste.

9. Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s'a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimes in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.

10. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimes pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.

11. Prea iubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii.

12. Nimeni n'a vazut vreodata pe Dumnezeu; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramine in noi, si dragostea Lui a ajuns desavirsita in noi.

13. Cunoastem ca raminem in El si ca El ramine in noi prin faptul ca ne-a dat din Duhul Sau.

14. Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimes pe Fiul ca sa fie Mintuitorul lumii.

15. Cine va marturisi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramine in el, si el in Dumnezeu.

16. Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramine in dragoste, ramine in Dumnezeu, si Dumnezeu ramine in el.

17. Cum este El, asa sintem si noi in lumea aceasta: astfel se face ca dragostea este desavirsita in noi, pentru ca sa avem deplina incredere in ziua judecatii.

18. In dragoste nu este frica; ci dragostea desavirsita izgoneste frica; pentruca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n'a ajuns desavirsit in dragoste.

19. Noi Il iubim pentruca El ne-a iubit intii.

20. Daca zice cineva: ?Eu iubesc pe Dumnezeu?, si uraste pe fratele sau, este un mincinos; caci cine nu iubeste pe fratele sau, pe care-l vede, cum poate sa iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu-l vede?

21. Si aceasta este porunca, pe care o avem dela El: cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***