Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 43

1. Apoi m-a dus la poarta, la poarta dinspre rasarit.

2. Si iata slava Dumnezeului lui Israel venea dinspre rasarit; glasul Lui era ca glasul de ape multe si pamantul stralucea de slava Lui.

3. Vedenia aceasta era ca aceea pe care o vazusem mai inainte, tocmai ca aceea pe care o vazusem cand am venit sa vestesc pieirea cetatii; vedenia aceasta era asemenea vedeniei pe care o vazusem la raul Chebar. Atunci am cazut cu fata la pamant.

4. Si slava Domnului a intrat in templu pe poarta care este cu fata spre rasarit.

5. Si m-a ridicat Duhul si m-a dus in curtea cea dinauntru si iata slava Domnului umplea tot templul.

6. Si am auzit pe Cineva Care-mi graia din templu, iar barbatul acela de mai inainte statea langa mine.

7. si mi-a zis glasul: "Fiul omului, acesta este locul tronului Meu si locul pe care-Mi pun talpile picioarelor Mele, unde voi locui vesnic in mijlocul fiilor lui Israel; casa lui Israel nu va mai intina numele Meu cel sfant, nici ea, nici regii ei, prin desfranarile lor, prin cadavrele regilor lor, cu locurile lor inalte.

8. El isi puneau pragurile lor langa pragurile Mele si tatanile usilor lor langa tatanile usilor Mele, incat un singur perete era intre Mine si ei, si intinau numele Meu cel sfant cu uraciunile lor pe care le faceau, si de aceea i-am pierdut intru mania Mea.

9. Iar acum ei vor departa de la Mine desfranarile lor si trupurile moarte ale regilor lor si Eu voi locui in mijlocul lor in veci.

10. Iar tu, fiul omului, descrie casei lui Israel acest templu, ca sa se rusineze ei de faradelegile lor si sa-i masoare planul.

11. Daca ei se vor rusina de toate acelea cate au facut, atunci sa le arati chipul templului si planul lui, iesirile lui si intrarile lui si forma lui si toate intocmirile lui, toate formele lui si toate legile lui; pune toate acestea in scris inaintea ochilor lor, ca ei sa vada forma lui si toate intocmirile lui si sa le urmeze intocmai.

12. Iata acum legea templului: pe varful muntelui tot locul care il inconjoara este locul cel mai sfant. Aceasta este legea templului.

13. Iata masurile jertfelnicului in coti, socotind drept cot bratul de la cot in jos, impreuna cu palma: soclul de jos al lui era inalt de un cot si lat tot de un cot; iar braul, care-l incingea pe margine, avea o palma in latime. Acesta era soclul jertfelnicului.

14. Pe soclu, care era la pamant, se inalta un fundament mic, care mergea ca un fel de prispa de jur imprejurul jertfelnicului, inalta de doi coti si lata de un cot. Pe fundamentul mic se inalta fundamentul mare, care iarasi incingea jertfelnicul ca o prispa inalta de patru coti si lata de un cot.

15. Pe fundamentul mare se inalta insusi jertfelnicul, inalt de patru coti; si din jertfelnic se ridicau patru coarne.

16. Jertfelnicul avea doisprezece coti inaltime si doisprezece coti in lungime. El era in patru colturi, avand toate cele patru laturi ale sale deopotriva de lungi.

17. Iar fata soclului jertfelnicului era de paisprezece coti in lungime si de paisprezece coti inaltime si imprejurul ei avea un brau de o jumatate de cot. Soclul de pus imprejur era lat de un cot, iar scara de suit la jertfelnic era in partea de rasarit.

18. Apoi mi-a zis barbatul acela: "Fiul omului, asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata randuielile jertfelnicului pentru ziua cand va fi el facut, ca sa se aduca pe el arderi de tot si ca sa fie stropit cu sange.

19. Preotilor din tribul lui Levi, care sunt din neamul lui Sadoc si care se apropie de Mine ca sa-Mi slujeasca, da-le, zice Domnul Dumnezeu, un vitel din cireada de boi ca jertfa pentru pacat;

20. Si sa iei sangele lui si sa stropesti cele patru coarne ale jertfelnicului si pe cele patru colturi ale soclului lui si braul cel dimprejur si astfel sa-l cureti si sa-l sfintesti.

21. Apoi ia vitelul cel de jertfa pentru pacat si arde-l la locul randuit al templului, dar afara din locul cel sfant.

22. Iar a doua zi, ca jertfa pentru pacat, sa aduci din turma de capre un tap fara meteahna si sa cureti jertfelnicul tot asa, cum l-ati curatit cu vitelul.

23. Iar dupa ce vei ispravi curatirea, ia din cireada de boi un vitel fara meteahna si din turma de oi un berbec fara meteahna,

24. Si-i adu inaintea Domnului; preotii sa arunce asupra lor sare si sa-i inalte ardere de tot Domnului.

25. Sapte zile se aduce jertfa pentru pacat cate un tap pe zi; de asemenea sa se aduca jertfa cate un vitel din cireada de boi si cate un berbec din turma de oi, fara meteahna.

26. Sapte zile sa faca ispasire pentru jertfelnic, sa-l curete si sa-l sfinteasca.

27. Iar dupa sfarsitul acestor zile, in ziua a opta si mai departe, preotii vor inalta, pe jertfelnic, arderile de tot ale voastre si jertfele de impacare si Eu Ma voi milostivi spre voi", zice Domnul Dumnezeu.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***