Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 4

1. "Si tu, fiul omului, ia-ti o caramida si pune-o inaintea ta si sapa pe ea o cetate, Ierusalimul.

2. Apoi randuieste impresurare impotriva ei, ridica intarituri si val si randuieste tabara impotriva ei; de jur imprejurul ei asaza berbeci de spart zidul.

3. Apoi ia o tabla de fier si o pune ca un zid de fier intre tine si cetate si intoarce-ti fata spre ea, ca si cum ea ar fi impresurata, iar tu cel care o impresori. Aceasta va fi un semn pentru casa lui Israel.

4. Dupa aceea sa te culci pe partea stanga, punand pe ea nelegiuirile casei lui Israel, si vei purta nelegiuirile ei atatea zile, cat vei sta culcat pe partea stanga;

5. Ca Eu am sa-ti numar atatea zile cati ani au tinut nelegiuirile ei, adica ai sa porti tu nelegiuirile casei lui Israel trei sute nouazeci de zile.

6. Iar dupa ce vei implini aceste zile, sa te culci pe partea dreapta si vei purta nelegiuirile casei lui Iuda timp de patruzeci de zile, cate o zi de fiecare an ce ti-am hotarat Eu.

7. Sa-ti indrepti fata ta si mana ta cea dreapta dezgolita spre Ierusalimul impresurat si sa proorocesti impotriva lui.

8. Si iata, Eu voi pune pe tine legaturi, ca sa nu te poti intoarce de pe o parte pe alta, pana nu vei implini zilele impresurarii tale.

9. Ia-ti grau si orz, bob si linte, mei si orzoaica, toarna-le intr-un vas si-ti fa din ele atatea paini, cate zile ai sa sezi culcat pe partea stanga; ca trei sute nouazeci de zile ai sa mananci din ele.

10. Hrana ta, cu care te vei hrani, sa o mananci cu masura, cate douazeci de sicli pe zi, dar s-o mananci din timp in timp.

11. Si apa sa o bei cu masura, cate a sasea parte de hin pe zi si tot din timp in timp.

12. Painile le vei gati ca turtele de orz si le vei coace inaintea ochilor lor cu necuratenie de om".

13. Apoi Domnul a mai zis: "Asa isi vor manca fiii lui Israel painea lor, necurata, printre popoarele la care ii voi izgoni".

14. Atunci am zis: "O, Doamne Dumnezeule, sufletul meu niciodata nu s-a intinat; din tineretile mele si pana acum niciodata n-am mancat dintr-un animal mort sau sfasiat si carne necurata n-a intrat in gura mea".

15. Iar El mi-a raspuns: "Iata, Eu iti dau, in loc de necuratenie de om, baliga de bou si pe ea vei gati painea ta".

16. Apoi mi-a zis: "Fiul omului, iata voi trimite foamete in Ierusalim si oamenii vor manca painea cu masura si cu intristare si tot cu masura si amaraciune vor bea si apa,

17. Caci va fi la ei lipsa de paine si de apa; se vor uita cu groaza unul la altul si vor pieri pentru nelegiuirile lor".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***