Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 38

1. Fost-a cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

2. "Fiul omului, intoarce-ii fata spre Gog din tara lui Magog, regele lui Ros, al lui Mesec si al lui Tubal; prooroceste impotriva lor,

3. Si spune: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata, Eu sunt impotriva ta, Gog, rege al lui Ros si al lui Mesec si al lui Tubal!

4. Te voi prinde, voi pune zabale in falcile tale si te voi scoate pe tine si toata ostirea ta, caii si toti calaretii stralucit imbracati, ceata mare cu platose si cu scuturi, toti inarmati cu sabii;

5. Si cu ei voi scoate pe Persi, pe Etiopieni si pe Libieni, toti cu scuturi si coifuri;

6. Si pe Gomer cu toate ostirile lui; casa lui Togarma din hotarele de la miazanoapte, cu toate ostirile lui si voi mai scoate si alte multe popoare cu tine.

7. Gateste-te si fii gata, tu ai toata multimea ta stransa imprejurul tau, si fii capetenia lor.

8. Dupa zile multe tu vei primi porunci. In anii de pe urma vei veni in tara izbavita de sabie, ai carei locuitori au fost adunati dintr-o multime de popoare, in muntii lui Israel, care au fost mult timp pustiiti. De cand au fost despartiti de celelalte popoare, ei locuiesc toti in siguranta.

9. Si tu te vei ridica, cum se ridica furtuna si te vei duce ca norul, ca sa acoperi tara, tu si toata oastea ta si multe popoare impreuna cu tine.

10. Asa zice Domnul Dumnezeu: n ziua aceea iti vor veni ganduri in mintea ta si vei face planuri rele,

11. si vei zice: "Ma voi ridica impotriva unei tari fara aparare, voi merge impotriva oamenilor pasnici care traiesc in siguranta, caci aceia toti traiesc in cetati fara ziduri si n-au nici porti, nici zavoare,

12. Ca sa fac jaf si sa iau prada, punand mana pe ruinele locuite din nou si pe poporul cel adunat din mijlocul neamurilor, care creste turme si strange averi si care locuieste in mijlocul pamantului".

13. Seba, Dedan si negustorii Tarsisului cu toti puii de lei ai lor vor zice: "Ai venit tu oare ca sa faci jaf, ai adunat taberile tale, ca sa faci prada, sa iei argint si aur, sa ridici dobitoace si avere si sa apuci prada mare?"

14. De aceea, rosteste proorocie, fiul omului, si spune lui Gog: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Nu este asa oare ca in ziua cand poporul Meu Israel va trai in siguranta, tu vei porni la drum?

15. Si vei pleca de la locul tau, din hotarele de la miazanoapte, tu si multe popoare impreuna cu tine, toti calari pe cai, tabara mare si ostire nenumarata?

16. Si te vei ridica impotriva poporului Meu, impotriva lui Israel, ca un nor care acopera pamantul; aceasta va fi in zilele cele de pe urma cand te voi aduce impotriva tarii Mele, ca popoarele sa Ma cunoasca pe Mine, cand Eu voi fi aratat sfintenia Mea inaintea ochilor lor, asupra ta, o, Gog!

17. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Nu esti tu, oare, acelasi despre care am grait Eu in zilele cele de demult prin robii Mei, proorocii lui Israel, care au proorocit in vremurile acelea ca te voi aduce impotriva lor?

18. Si in ziua aceea, cand Gog va veni impotriva tarii lui Israel, zice Domnul Dumnezeu, mania Mea se va aprinde pe fata Mea.

19. Si in zelul Meu, in vapaia urgiei Mele am zis: Cu adevarat in ziua aceea va fi un mare cutremur in tara lui Israel.

20. Atunci vor tremura inaintea Mea pestii marii si pasarile cerului, fiarele campului si toate taratoarele care se tarasc pe pamant si toti oamenii care sunt pe fata pamantului; si se vor prabusi muntii, stancile se vor darama si toate zidurile vor cadea la pamant.

21. Prin toti muntii Mei voi chema sabia impotriva lui, zice Domnul Dumnezeu; sabia fiecarui om va fi impotriva fratelui sau.

22. Si il voi pedepsi cu ciuma si varsare de sange; voi varsa asupra lui si a taberilor lui si asupra multor popoare care sunt cu el, ploaie potopitoare si grindina de piatra, foc si pucioasa;

23. Voi arata slava Mea si sfintenia Mea si Ma voi arata inaintea ochilor multor popoare si vor sti ca Eu sunt Domnul".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***