Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 32

1. In anul al doisprezecelea de la robirea lui Ioiachim, in luna a douasprezecea, in ziua intai a acestei luni, a fost catre mine cuvantul Domnului si mi-a zis:

2. "Fiul omului, ridica plangere asupra lui Faraon, regele Egiptului, si spune-i: Leu al neamurilor, iata-te nimicit. Tu erai ca un crocodil in ape, tu suflai din narile tale, tu tulburai apele cu picioarele tale si intaratai valurile lor.

3. Asa zice Domnul Dumnezeu: Cu putere voi arunca asupra ta mreaja Mea in adunarea a multor popoare si ele te vor tari afara cu mreaja Mea.

4. Te voi arunca pe uscat, in camp deschis te voi arunca si se vor aseza pe tine toate pasarile cerului si se vor satura cu tine toate fiarele pamantului.

5. Voi imparti carnurile tale pe munti si vaile le voi umple cu starvul tau.

6. tara in care inoti tu o voi umple cu sangele tau pana in munti si vagaunile lor vor fi umplute cu tine.

7. Cand te vei stinge, voi acoperi cerurile si stelele lor le voi intuneca; soarele il voi acoperi cu nor si luna nu va mai lumina cu lumina sa.

8. Toate stelele care lumineaza pe cer le voi intuneca deasupra ta si asupra tarii tale voi aduce negura, zice Domnul Dumnezeu.

9. Voi umple de tulburare inima multor popoare, cand voi vesti caderea ta la popoarele de prin tarile pe care tu nu le-ai cunoscut.

10. Voi umple prin tine de groaza multe popoare si regii lor se vor cutremura de frica prin tine, cand voi flutura sabia Mea inaintea lor, si in orice clipa va tremura fiecare pentru sufletul sau in ziua caderii tale.

11. Caci asa zice Domnul Dumnezeu: Sabia regelui Babilonului va veni asupra ta;

12. Cu sabia razboinicilor voi face sa cada multimea supusilor tai; acestia sunt cei mai cruzi dintre popoare, vor zdrobi mandria Egiptului, si toata multimea poporului lui va pieri.

13. Voi nimici toate vietuitoarele din apele tale cele mari si mai mult nu le va mai tulbura picior de om, nici copita de dobitoc nu le va tulbura.

14. Atunci voi potoli apele; voi face sa curga ca untdelemnul fluviile lui, zice Domnul Dumnezeu.

15. Cand voi face din tara Egiptului un pustiu, cand tara va fi jefuita de tot ce are si cand voi lovi pe toti cei ce traiesc in ea, atunci vor sti ca Eu sunt Domnul.

16. Iata cantarea de jale pe care o vor striga fiicele neamurilor. Ele o vor striga asupra Egiptului si asupra intregului sau popor. Ele vor striga aceasta cantare de jale", zice Domnul Dumnezeu.

17. In anul al doisprezecelea, in ziua a cincisprezecea a lunii intai, a fost cuvantul Domnului catre mine:

18. "Fiul omului, plangi pentru multimea poporului Egiptului si fa-o sa coboare, ea si fiicele neamurilor stralucite, in adancurile pamantului, cu cei ce s-au coborat in mormant.

19. Pe cine intreci tu! Coboara-te si zaci cu cei netaiati imprejur!

20. Aceia au cazut printre cei ucisi de sabie; si el este dat sabiei; tarati-l pe el si toate multimile lui!

21. In mijlocul locuintei mortilor se va vorbi de el si de cei ce-l sprijineau, cei mai vestiti dintre eroi; aceia au cazut si zac printre cei netaiati imprejur, rapusi de sabie.

22. Acolo este Asiria si oamenii ei de razboi, imprejurul mormantului ei, toti ucisi, cazuti sub sabie.

23. Mormintele lor sunt asezate chiar in fundul adancului si armata ei imprejurul mormantului ei; toti ucisi, cazuti sub sabie, ei care imprastiau groaza in pamantul celor vii.

24. Acolo este Elam cu toata armata lui imprejurul mormantului sau; toti ucisi, cazuti sub sabie si netaiati imprejur s-au coborat in adancuri, ei care imprastiasera groaza pe pamantul celor vii, iar acum isi poarta rusinea cu cei ce s-au coborat in mormant.

25. In mijlocul ucisilor l-am culcat impreuna cu toata multimea oamenilor lui si mormintele lor sunt imprejurul lui; toti acesti netaiati imprejur sunt ucisi de sabie; si dupa cum au imprastiat groaza pe pamantul celor vii, asa isi poarta rusinea lor alaturi de cei ce s-au coborat in mormant si sunt asezati printre cei ucisi.

26. Acolo sunt Mesec si Tubal cu toata multimea lor de popor si mormintele lor sunt imprejurul lor; toti acesti netaiati imprejur au murit de sabie, pentru ca au imprastiat groaza pe pamantul celor vii.

27. Nu trebuia oare sa zaca si ei printre vitejii cazuti dintre cei netaiati imprejur, care cu armele lor de razboi s-au coborat in locuinta mortilor si sabiile lor si le-au pus sub cap si faradelegea lor a ramas pe oasele lor, pentru ca ei, ca niste puternici, au fost o spaima pe pamantul celor vii?

28. Si tu, Faraoane, vei fi zdrobit in mijlocul celor netaiati imprejur si vei zacea impreuna cu cei ucisi de sabie.

29. Acolo sunt Edom si regii lui si toate capeteniile lui, care cu toata vitejia lor au fost asezati printre cei cazuti de sabie si zac cu cei netaiati imprejur, care s-au coborat in mormant.

30. Acolo sunt stapanitorii de la miazanoapte si toti Sidonienii, care s-au coborat acolo cu cei ucisi si, fiind rusinati in puternicia lor cu care au imprastiat groaza, zac cu cei netaiati imprejur, care au fost ucisi cu sabia si isi poarta rusinea cu cei coborati in mormant.

31. Faraon ii va vedea si se va mangaia la vederea acestei intregi multimi, ucisa de sabie Faraon si toata armata lui, zice Domnul.

32. Caci voi imprastia frica Mea peste pamantul celor vii si Faraon cu toata multimea lui va fi pus printre cei netaiati imprejur cu cei cazuti de sabie, zice Domnul Dumnezeu.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***