Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 30

1. Fost-a cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

2. "Fiul omului, prooroceste si zi: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Plangeti! O, ce zi!

3. Ca se apropie ziua, se apropie ziua Domnului, ziua cea intunecata! Vine vremea neamurilor.

4. Atunci se va duce sabia in Egipt si groaza se va lati in Etiopia; vor cadea in Egipt cei loviti si bogatiile lui se vor lua si vor fi daramate temeliile lui.

5. Etiopia, Libia, Lidia, straini de toate neamurile, Cub si fiii tarii asezamantului vor cadea impreuna cu ei de sabie.

6. Asa zice Domnul: "Vor cadea sprijinitorii Egiptului si ingamfarea puterii lui se va prabusi; de la Migdol si pana la Siena vor cadea in el de sabie; asa zice Domnul Dumnezeu.

7. Si va fi el pustiu intre pustiuri si cetatile lor vor face parte dintre cetatile pustiite.

8. Si vor sti ca Eu sunt Domnul, cand voi trimite foc asupra Egiptului si toti sprijinitorii lui vor fi zdrobiti.

9. In ziua aceea vor merge vestitori de la Mine pe corabii, ca sa ingrozeasca pe Etiopienii cei fara de grija, si se va intinde groaza la ei, ca in ziua Egiptului, caci iat-o ca vine".

10. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Voi pune capat multimii Egiptului prin mana lui Nabucodonosor, regele Babilonului.

11. El si, impreuna cu el, poporul lui, cel mai strasnic dintre popoare, vor fi adusi pentru pieirea acestei tari; si isi vor scoate sabiile lor impotriva Egiptului si vor umple tara de ucisi.

12. Fluviile lor le voi usca si voi da pamantul in mainile celor rai; prin mana strainilor voi pustii tara si tot ce este in ea. Eu, Domnul, am spus acestea".

13. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Pierde-voi idolii si pe dumnezeii cei mincinosi din Nof (Memfis). Nu va mai fi print in tara Egiptului si voi raspandi groaza in tara Egiptului.

14. Voi pustii Patrosul si foc voi trimite asupra Toanului si voi rosti judecata asupra lui No (Teba).

15. Varsa-voi urgia Mea peste Sin, cetatea Egiptului si multimea oamenilor din No o voi pierde.

16. Voi trimite foc asupra Egiptului; cutremura-se-va Sin si No se va prabusi, iar asupra Nofului vor navali vrajmasii in ziua cea mare.

17. Tinerii din On si din Bubastis vor cadea de sabie, iar ceilalti se vor duce in robie.

18. Si in Tahpanhes se va intuneca ziua, cand voi zdrobi acolo jugul Egiptului si se va curma puterea cea mandra a lui. Un nor il va acoperi si fiicele lui vor fi duse in robie.

19. Asa voi face Eu judecata impotriva Egiptului si vor sti ca Eu sunt Domnul".

20. In anul al unsprezecelea, in luna intai, in ziua a saptea a lunii, a fost cuvantul Domnului catre mine:

21. "Fiul omului, Eu am si zdrobit un brat al lui Faraon, regele Egiptului, si iata, nimeni nu l-a legat ca sa se vindece si nu l-a infasurat cu legaturi ca sa capete putere pentru a manui sabia".

22. De aceea, asa zice Domnul Dumnezeu: Iata, Eu sunt impotriva lui Faraon, regele Egiptului, si voi zdrobi bratele lui, pe cel sanatos si pe cel zdrobit, incat sabia va cadea din mainile lui.

23. Voi imprastia pe Egipteni printre popoare si-i voi vantura prin tari.

24. Iar bratele regelui Babilonului le voi intari si-i voi da sabia Mea in mana, iar bratele lui Faraon le voi zdrobi si el, ranit cumplit, va geme inaintea lui.

25. Intari-voi bratele regelui Babilonului, iar bratele lui Faraon vor cadea fara putere; si vor sti ca Eu sunt Domnul cand voi da sabia Mea in mainile regelui Babilonului, si acesta o va intinde asupra Egiptului.

26. Voi imprastia pe Egipteni printre neamuri; ii voi risipi prin tari si vor sti ca Eu sunt Domnul".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***