Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 29

1. In ziua a douasprezecea a lunii a zecea din anul al zecelea dupa robirea lui Ioiachim, a fost cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

2. "Fiul omului, intoarce-ti fata spre Faraon, regele Egiptului, si prooroceste impotriva lui si a tot Egiptul,

3. Si graieste si zi: Asa zice Domnul Dumnezeu: Iata Eu sunt impotriva ta, Faraoane, rege al Egiptului, crocodilul cel mare, care stai lungit intre raurile tale si zici: "Al meu este raul si eu l-am facut pentru mine".

4. Eu insa voi infige carligul in falcile tale si de solzii tai voi lipi pestii raurilor tale si te voi tari afara din raurile tale, cu tot pestele raurilor tale, care s-a lipit de solzii tai;

5. Si te voi arunca in pustiu pe tine si tot pestele din raurile tale si vei cadea in campia goala si nu te vor lua, nici te vor ridica; te voi da mancare fiarelor pamantului si pasarilor cerului.

6. Si vor sti toti locuitorii Egiptului ca Eu sunt Domnul; pentru ca ei au fost pentru casa lui Israel toiag de trestie.

7. Cand ei te prindeau, tu te sfaramai in mainile lor si tu le sfasiai toata mana; iar cand ei se sprijineau de tine, tu te rupeai si le zdruncinai coapsele.

8. De aceea, asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata, Eu voi aduce impotriva ta sabie si voi nimici oamenii si vitele din tine;

9. Si va ajunge pamantul Egiptului pustiu si desert si vor afla ca Eu sunt Domnul. Pentru ca el zice: "Al meu este raul si eu l-am facut".

10. De aceea, iata Eu vin impotriva fluviilor tale si voi face pamantul Egiptului pustiu intre pustiurile ce se intind de la Migdol pana la Siena si pana in hotarele Etiopiei.

11. Picior de om nu va trece prin el, nici picior de vita nu va trece prin el si nu va locui nimic in el patruzeci de ani.

12. Voi face pamantul Egiptului o pustietate intre tarile pustiite; si cetatile lui intre cetatile pustiite vor fi pustii patruzeci de ani si pe Egipteni ii voi imprastia printre neamuri si-i voi risipi prin tari".

13. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Dupa trecerea celor patruzeci de ani, voi aduna pe Egipteni dintre neamurile printre care au fost imprastiati,

14. Si voi aduce inapoi pe prinsii de razboi ai Egiptului si-i voi aseza iarasi in tara Patros, in pamantul nasterii lor, si vor fi acolo un regat slab.

15. Va fi mai slab decat celelalte regate si nu se vor mai inalta peste popoare; il voi mai micsora, ca sa nu mai domneasca peste popoare;

16. Si nu va mai fi de acum inainte pentru casa lui Israel pricina de incredere, ci ii va aduce aminte de nelegiuirea ei, ca s-a dat de partea Egiptului, si vor cunoaste ca Eu sunt Domnul".

17. In ziua intai a lunii intai din anul al douazeci si saptelea de la robirea lui Ioiachim, a fost cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

18. "Fiul omului, Nabucodonosor, regele Babilonului, si-a obosit ostirile sale printr-o munca grea impotriva Tirului; toate capetele s-au plesuvit si toti umerii sunt raniti; dar nici pentru el, nici pentru ostirile lui nu este nici o rasplata de la Tir pentru lucrarea pe care a facut-o impotriva lui.

19. De aceea, asa zice Domnul Dumnezeu: Iata, Eu dau lui Nabucodonosor, regele Babilonului, tara Egiptului, ca sa prade bogatia lui si sa faca jaf in el; aceasta va fi rasplata ostirilor lui.

20. Ca rasplata pentru lucrarea pe care a facut-o Tirului, Eu ii dau tara Egiptului, pentru ca acest lucru l-a facut el pentru Mine, zice Domnul Dumnezeu.

21. In ziua aceea voi face sa creasca cornul casei lui Israel si tie-ti voi deschide gura in mijlocul lor si vor sti ca Eu sunt Domnul".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***