Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 28

1. Fost-a cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

2. "Fiul omului, spune celui ce domneste in Tir: Asa zice Domnul Dumnezeu: Inima ta s-a inaltat si a zis: "Sunt un dumnezeu si stau pe scaunul lui Dumnezeu in inima marilor, dar tu, desi nu esti Dumnezeu, ci om, iti inchipui in inima ta ca esti la fel cu Dumnezeu;

3. Iata, tu iti inchipui ca esti mai intelept decat Daniel si nu sunt taine ascunse pentru tine;

4. Prin intelepciunea ta si cu mintea ta ti-ai agonisit bogatie si ai adunat in vistieriile tale argint si aur;

5. Prin intelepciunea ta cea mare, prin ajutorul negotului tau, ti-ai sporit bogatia si mintea ta s-a ingamfat cu bogatia ta;

6. De aceea, asa zice Domnul Dumnezeu: Pentru ca tu te-ai asemanat cu Dumnezeu,

7. Iata, Eu voi aduce impotriva ta pe strainii cei mai rai din toate popoarele, si aceia isi vor scoate sabia impotriva frumoasei tale intelepciuni si vor intina stralucirea ta;

8. In mormant te voi cobori si vei muri in inima marilor de moartea celor ucisi.

9. Spune-vei oare inaintea ucigasului tau: "Eu sunt un dumnezeu", cand tu esti un om in mana celui care te ucide, iar nu Dumnezeu?

10. Vei muri de mana strainilor, de moartea celor netaiati imprejur, caci Eu am spus aceasta", zice Domnul Dumnezeu.

11. Si a fost cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

12. "Fiul omului, plange pe regele Tirului si-i spune: Asa zice Domnul Dumnezeu: Tu erai pecetea desavarsiri, deplinatatea intelepciunii si cununa frumusetii.

13. Tu te aflai in Eden, in gradina lui Dumnezeu; hainele tale erau impodobite cu tot felul de pietre scumpe: cu rubine, topaze si diamante, cu crisolit, onix si iaspis, cu safir, smarald, carbuncul si aur; toate erau pregatite si asezate cu iscusinta in cuibulete si puse pe tine in ziua in care ai fost facut.

14. Tu erai heruvimul pus ca sa ocrotesti; te asezasem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc.

15. Fost-ai fara prihana in caile tale din ziua facerii tale si pana s-a incuibat in tine nelegiuirea.

16. Din pricina intinderii negotului tau, launtrul tau s-a umplut de nedreptate si ai pacatuit, si Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scanteietoare si te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat.

17. Din pricina frumusetii tale s-a ingamfat inima ta, si pentru trufia ta ti-ai pierdut intelepciunea. De aceea te-am aruncat la pamant si te voi da inaintea regilor spre batjocura.

18. Prin multimea nelegiuirilor tale, savarsite in negotul tau nedrept, ti-ai pangarit altarele tale; si Eu voi scoate din mijlocul tau foc, care te va si mistui; si te voi preface in cenusa pe pamant inaintea ochilor tuturor celor ce te vad.

19. Toti cei ce te cunosc intre popoare se vor mira de tine, vei ajunge o groaza si in veci nu vei mai fi".

20. Fost-a catre mine cuvantul Domnului si mi-a zis:

21. "Fiul omului, intoarce-ti fata spre Sidon, prooroceste impotriva lui si spune:

22. Asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata Eu sunt impotriva ta, Sidoane; Ma voi preaslavi in mijlocul tau si se va sti ca Eu sunt Domnul, cand te voi judeca si-Mi voi arata sfintenia Mea in mijlocul tau.

23. Voi trimite impotriva ta ciuma si varsare de sange pe ulitele tale si vor cadea ucisi in mijlocul tau de sabia care te va lovi din toate partile, si vor sti toti ca Eu sunt Domnul.

24. Si nu vei mai fi pentru casa lui Israel spin care raneste si ciulin care sfasie printre cei ce o inconjoara si o urasc, si vor sti toti ca Eu sunt Domnul Dumnezeu".

25. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Cand voi aduna casa lui Israel din mijlocul popoarelor unde este imprastiata si voi arata prin aceasta sfintenia Mea in ochii neamurilor si cand va locui ea in pamantul sau, pe care l-am dat robului Meu Iacov,

26. Ei vor locui acolo in siguranta, isi vor face case, vor sadi vii. Cand voi face judecati asupra tuturor celor dimprejur care ii dispretuiesc, vor sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul lor".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***