Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 26

1. In anul al unsprezecelea, in ziua intai a lunii intai, a fost cuvantul Domnului catre mine:

2. "Fiul omului, pentru ca Tirul face impotriva Ierusalimului: Aha! Aha! si zice: Iata el - poarta popoarelor - este daramat; acum alearga la mine; eu ma umplu, iar el se pustieste,

3. De aceea, asa zice Domnul Dumnezeu: Iata sunt impotriva ta, Tirule, si voi ridica impotriva ta popoare multe, cum isi ridica marea valurile sale.

4. Voi sfarama zidurile Tirului si turnurile lui le voi darama; voi matura praful din el si-l voi face stanca goala.

5. Loc de uscat mrejele va fi el la mare, pentru ca a zis acestea, graieste Domnul Dumnezeu, si va fi prada neamurilor.

6. Iar fiicele lui, care sunt pe pamant, vor fi ucise cu sabia si vor sti ca Eu sunt Domnul".

7. Ca asa zice Domnul Dumnezeu: "Iata Eu voi aduce impotriva Tirului de la miazanoapte pe Nabucodonosor, regele Babilonului, regele regilor, cu cai, cu care si cu calareti, cu ostire si cu multime de neamuri.

8. Pe fiicele tale cele din campie el le va ucide cu sabia si va ridica impotriva ta turnuri de impresurare, va face val imprejurul tau si va pune impotriva ta scuturile.

9. Spre zidurile tale va impinge berbecii de spart ziduri si turnurile tale le va darama cu topoarele.

10. De multimea cailor lui vei fi acoperit de praf si de zgomotul calaretilor, al carelor si al rotilor se vor cutremura zidurile tale, cand va intra el pe portile tale, cum se intra intr-o cetate sfaramata.

11. Cu copitele cailor sai va calca el toate ulitele tale, pe poporul tau il va ucide cu sabie, iar puternicele tale columne le va rasturna la pamant.

12. Vor jefui bogatia ta si marfurile tale le vor fura, vor darama zidurile tale si frumoasele tale case le vor strica, si pietrele tale si arborii tai si pamantul tau le vor arunca in apa.

13. Voi curma zgomotul cantecelor tale si sunet de chitara nu se va mai auzi la tine.

14. Te voi face stanca goala si loc de uscat mrejele vei fi; nu vei mai fi zidit din nou, caci Domnul a spus acestea", zice Domnul Dumnezeu.

15. Asa zice Domnul Dumnezeu Tirului: "De zgomotul caderii tale si de geamatul ranitilor tai, cand se va face macelul in tine, nu se vor cutremura oare insulele?

16. Toti stapanitorii marii se vor cobori de pe tronurile lor, isi vor scoate purpurile si isi vor dezbraca hainele lor cele brodate; cu groaza se vor imbraca, vor sedea la pamant si vor tremura fara incetare si vor fi umiliti din pricina ta.

17. Vor ridica plangere impotriva ta si-ti vor zice: "Cum ai pierit tu, cel locuit de stapanitorii marilor, cetate vestita, care erai tare pe mare si tu si locuitorii tai, care aduceai groaza asupra tuturor celor care locuiau pe uscat!

18. Acum, in ziua caderii tale, s-au cutremurat insulele; insulele de pe mare sunt ingrozite de sfarsitul tau".

19. Ca asa zice Domnul Dumnezeu: "Cand te voi face cetate pustie, asemenea cetatilor nelocuite, cand voi ridica impotriva ta adancul si te vor acoperi apele cele mari,

20. Atunci te voi cobori cu cei ce se coboara in mormant, la poporul de odinioara si te voi aseza in adancurile pamantului, in pustietati vesnice, cu cei ce s-au dus in mormant, ca sa nu mai fii locuit si sa nu mai dainuiesti in tara celor vii.

21. Groaza te voi face si nu vei mai fi; te vor cauta si nu te vor mai gasi in veci", zice Domnul Dumnezeu.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***