Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 19

1. Iar tu, fiul omului, fa o tanguire pentru capeteniile lui Israel si spune:

2. "Ce este mama ta? O leoaica! Ea a dormit intre lei si intre puii de leu si-a alaptat puii sai.

3. A crescut pe unul din puii sai, care s-a facut leu, si a invatat sa sfasie prada, si a mancat oameni.

4. Si auzind popoarele de dansul, a fost prins in groapa lor si l-au adus in lanturi in tara Egiptului.

5. Asteptand leoaica putin timp si vazand ca asteptarea sa este zadarnica, a luat pe altul din puii sai si l-a facut leu.

6. Acesta, facandu-se leu, a inceput sa umble printre lei si a invatat sa sfasie prada si a mancat oameni;

7. A atacat casele lor si le-a pustiit cetatile; si de larma ragetului lui, tara si locuitorii ei s-au ingrozit si s-a pustiit tara si toate satele ei.

8. Atunci s-au sculat impotriva lui neamurile din tinuturile vecine, si-au intins cursele lor impotriva lui si el a fost prins in groapa lor;

9. Atunci l-au pus in lanturi intr-o cusca si l-au dus la regele Babilonului; apoi l-au varat intr-o cetate, ca sa nu se mai auda glasul lui prin muntii lui Israel.

10. Mama ta a fost ca o vita de vie, rasadita langa apa; ramuroasa si roditoare a fost ea din pricina belsugului de apa.

11. Si ea avea coarde tari, pentru sceptre regale, si si-a ridicat trunchiul sau sus printre ramuri dese si atragea privirile cu inaltimea ei si multimea ramurilor ei.

12. Dar a fost rupta cu manie si aruncata la pamant, vantul de rasarit a uscat rodul ei; ramurile ei cele puternice au fost rupte, s-au uscat si le-a mistuit focul.

13. Iar acum ea a fost sadita in pustiu, intr-un pamant sec si insetat.

14. Din trunchiul ce poarta ramurile ei a iesit foc, a mistuit rodul ei si nu au mai ramas in ea coarde puternice pentru sceptrele regale. Aceasta este cantare de jale si de jale va ramane".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***