Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iezechiel 13

1. Fost-a cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:

2. "Fiul omului, rosteste profetie impotriva proorocilor lui Israel, care prevestesc, si zi celor ce proorocesc dupa indemnul inimii lor: Ascultati cuvantul Domnului!

3. Asa graieste Domnul Dumnezeu: Vai de proorocii cei mincinosi, care urmeaza duhul lor si nu vad nimic!

4. Proorocii tai, Israele, sunt ca vulpile din ruine.

5. La sparturile zidurilor nu se suie, nici nu apara cu zid casa lui Israel, ca sa stea tare la lupta in ziua Domnului.

6. Vedeniile lor sunt desarte si prevestirile lor mincinoase; ei zic: "Domnul a spus", dar Domnul nu i-a trimis si ei incredinteaza ca se va implini cuvantul lor.

7. Domnul intreaba: Vedeniile ce le-ati vazut nu sunt ele, oare, desarte si prevestirile ce le-ati rostit nu sunt ele, oare, mincinoase? Voi ziceti: Domnul a spus, dar Eu n-am spus.

8. De aceea asa zice Domnul Dumnezeu: Pentru ca spuneti lucruri desarte si pentru ca vedeniile voastre sunt minciuni, iata Eu vin impotriva voastra, zice Domnul Dumnezeu.

9. Mana Mea va fi impotriva acestor prooroci, care vad lucruri desarte si prevestesc minciuni; in sfatul poporului Meu ei nu vor fi, nici nu se vor inscrie in cartea casei lui Israel si vor sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeu.

10. Pentru ca duc poporul Meu in ratacire, spunand: "Pace", atunci cand nu e pace; si pentru ca atunci cand el face zid, ei il tencuiesc cu ipsos.

11. Spune celor ce tencuiesc zidul ca acesta va cadea. Ploaie potopitoare se va varsa, pietre de grindina vor cadea, si puhoi vijelios va dobori zidul.

12. Iata el va cadea; atunci nu va vor intreba oare: "Unde este tencuiala cu care l-ati acoperit?"

13. De aceea asa zice Domnul Dumnezeu: Iata, Eu, in mania Mea, voi slobozi furtuna mare, ploaie potopitoare voi varsa in urgia Mea si in mania Mea va cadea grindina pustiitoare.

14. Si voi darama zidul pe care voi l-ati acoperit cu ipsos si-l voi dobori la pamant; temeliile lui se vor dezgoli si el va cadea; o data cu el, veti pieri si voi si veti sti ca Eu sunt Domnul.

15. Asa imi voi potoli mania Mea impotriva zidului si impotriva celor ce l-au acoperit cu ipsos si va voi zice: Nu mai este zidul, nici cei ce l-au tencuit;

16. Nu mai sunt proorocii lui Israel care au proorocit Ierusalimului si i-au prevestit vedenii de pace, atunci cand nu era pace, zice Domnul Dumnezeu.

17. Iar tu, fiul omului, indreapta-ti fata spre fiicele poporului tau, care proorocesc dupa inima lor; rosteste impotriva lor proorocie,

18. Si le spune: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Vai de cele ce cos pernite fermecate pentru subsuori si fac marame pentru capul celor de orice statura, pentru a vana sufletele! Au doar vanand sufletele poporului Meu, va veti mantui sufletele voastre?

19. Voi Ma necinstiti inaintea poporului Meu pentru o mana de orz si pentru o bucata de paine, ucigand sufletele care nu trebuie sa moara, crutand viata sufletelor care nu trebuie sa traiasca si amagind astfel pe poporul Meu, care asculta minciuna.

20. De aceea asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata Eu sunt impotriva pernitelor voastre fermecate, cu care voi prindeti sufletele in lat ca pe pasari; vi le voi smulge de la subsuori si voi da drumul sufletelor, pe care voi le prindeti in lat.

21. Voi sfasia maramele voastre si voi izbavi poporul Meu din mainile voastre, ca sa nu mai fie prada in mainile voastre si veti sti ca Eu sunt Domnul.

22. Pentru ca intristati prin minciuni inima dreptului, pe care Eu n-am voit sa o intristez, si pentru ca sprijiniti bratul celui nelegiuit, ca acesta sa nu se intoarca de la calea lui cea rea spre a-si pastra viata.

23. De aceea nu veti mai avea vedenii desarte si in viitor nu veti mai rosti prevestiri; voi izbavi poporul Meu din mainile voastre si veti cunoaste ca Eu sunt Domnul".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***