Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iesirea - a doua carte a lui Moise 17

1. Dupa aceea a plecat la drum toata obstea fiilor lui Israel din pustia Sin, dupa porunca Domnului, si a tabarat la Rafidim, unde poporul nu avea apa de baut.

2. Si poporul cauta cearta lui Moise, zicand: "Da-ne apa sa bem!" Iar Moise le-a zis: "De ce ma banuiti si de ce ispititi pe Domnul?"

3. Atunci poporul, apasat de sete, cartea impotriva lui Moise si zicea: "Ce este aceasta? Ne-ai scos din Egipt ca sa ne omori cu sete pe noi, pe copiii nostri si turmele noastre?"

4. Iar Moise a strigat catre Domnul si a zis: "Ce sa fac cu poporul acesta? Caci putin lipseste ca sa ma ucida cu pietre".

5. Zis-a Domnul catre Moise: "Treci pe dinaintea poporului acestuia, dar ia cu tine cativa din batranii lui Israel; ia in mana si toiagul cu care ai lovit Nilul si du-te.

6. Iata Eu voi sta inaintea ta acolo la stanca din Horeb, iar tu vei lovi in stanca si va curge din ea apa si va bea poporul". Si a facut Moise asa inaintea batranilor lui Israel.

7. De aceea s-a pus locului aceluia numele: Masa si Meriba, pentru ca acolo cartisera fiii lui Israel si pentru ca ispitisera pe Domnul, zicand: "Este, oare, Domnul in mijlocul nostru sau nu?"

8. Atunci au venit Amalecitii sa se bata cu Israelitii la Rafidim.

9. Iar Moise a zis catre Iosua: "Alege-fi barbati voinici si du-te de te lupta cu Amalecitii! Iar eu ma voi sui maine in varful muntelui si toiagul lui Dumnezeu va fi in mana mea".

10. A facut deci Iosua cum ii zisese Moise si s-a dus sa bata pe Amaleciti; iar Moise cu Aaron si Or s-au suit in varful muntelui.

11. Cand isi ridica Moise mainile, biruia Israel; iar cand isi lasa el mainile, biruiau Amalecitii.

12. Dar obosind mainile lui Moise, au luat o piatra si au pus-o langa el si a sezut Moise pe piatra; iar Aaron si Or ii sprijineau mainile, unul de o parte si altul de alta parte. Si au stat mainile lui ridicate pana la asfintitul soarelui.

13. Si a zdrobit Iosua pe Amalec si tot poporul lui cu ascutisul sabiei.

14. Atunci a zis Domnul catre Moise: "Scrie acestea in carte spre pomenire si spune lui Iosua ca voi sterge cu totul pomenirea lui Amalec de sub cer!"

15. Atunci a facut Moise un jertfelnic Domnului si i-a pus numele: "Domnul este scaparea mea!"

16. Caci zicea: "Pentru ca mi-au fost mainile ridicate spre scaunul Domnului, de aceea va bate Domnul pe Amalec din neam in neam!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***