Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 42

1. Atunci toate capeteniile ostirii si Iohanan, fiul lui Carea, si Azaria, fiul lui Hosaia, si tot poporul, de la mic pana la mare, au venit si au zis catre Ieremia proorocul:

2. "Sa aiba primire rugamintea noastra inaintea ta! Roaga-te Domnului Dumnezeului tau pentru noi, pentru toti care au ramas, ca din multi, putini au ramas, cum ne vezi cu ochii tai;

3. Roaga-te ca Domnul Dumnezeul tau sa ne arate calea pe care sa mergem si ce sa facem".

4. Zis-a catre ei Ieremia proorocul: "Ascult si iata ma voi ruga Domnului Dumnezeului vostru, dupa cuvantul vostru, si tot ce va va raspunde Domnul va voi spune si nu voi ascunde de voi nici un cuvant".

5. Iar ei au zis catre Ieremia: "Domnul sa fie martor impotriva noastra, credincios si adevarat, daca nu vom face intocmai dupa cuvantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va fi trimis pentru noi.

6. Fie bine, fie rau, noi vom asculta de glasul Domnului Dumnezeului nostru, catre Care te trimitem, ca sa fim fericiti ascultand de glasul Domnului Dumnezeului nostru".

7. Dupa trecerea a zece zile, a fost cuvantul Domnului catre Ieremia.

8. Si a chemat acesta la el pe Iohanan, fiul lui Carea, si pe toate capeteniile ostirii, care erau cu el, si tot poporul, de la mic pana la mare, si le-a zis:

9. "Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel catre Care m-ati trimis, ca sa aduc inaintea Lui rugamintea voastra:

10. De veti ramane in tara aceasta, Eu va voi zidi si nu va voi mai darama, va voi sadi si nu va voi mai smulge, caci Imi pare rau de raul pe care vi l-am facut.

11. Nu va temeti de regele Babilonului, de care va cutremurati; nu va temeti de el, zice Domnul, caci Eu sunt cu voi, ca sa va scap si sa va izbavesc din mana lui.

12. si va voi arata mila si el se va milostivi spre voi si va va intoarce in pamantul vostru.

13. Iar de veti zice: "Nu vrem sa traim in tara aceasta" si de nu veti asculta glasul Domnului Dumnezeului vostru si veti zice:

14. "Ba noi ne ducem in tara Egiptului, unde razboi nu vom vedea si glas de trambita nu vom auzi si foame nu vom duce, si acolo vom trai",

15. Apoi ascultati cuvantul Domnului, voi, care ati mai ramas din Iuda. Asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: "Daca voi va intoarceti cu hotarare nestramutata fata voastra, ca sa va duceti in Egipt si va veti duce sa traiti acolo,

16. Sabia de care va temeti va va ajunge acolo, in tara Egiptului, si foamea de care va ingroziti va va insoti pasii vostri acolo in Egipt si acolo veti muri.

17. Toti cei ce isi intorc fata lor, ca sa se duca in Egipt si sa traiasca acolo; vor muri de sabie, de foame si de molima si nici unul din ei nu va ramane si nu va scapa de nenorocirea aceea pe care o voi aduce asupra lor.

18. Caci asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Cum s-a varsat mania Mea si iutimea Mea asupra locuitorilor Ierusalimului, asa se va varsa iutimea Mea si asupra voastra, cand va veti duce in Egipt si veti fi blestem si grozavie, ocara si ras, si nu veti mai vedea locul acesta.

19. Voua, cei ramasi ai lui Iuda, va zice Domnul: Nu va duceti in Egipt. Sa stiti bine ca Eu astazi v-am spus lucrul acesta in chip solemn.

20. Va faceti rau voua insiva, trimitandu-ma la Domnul Dumnezeul vostru, zicand: "Roaga-te pentru noi Domnului Dumnezeului nostru, si tot ce va zice Domnul Dumnezeul nostru sa ne spui si noi vom face".

21. Asadar eu v-am spus acum, dar voi n-ati ascultat glasul Domnului Dumnezeului vostru si toate cu cate m-a trimis El la voi.

22. Deci, sa stiti ca veti muri de sabie, de foamete si de ciuma in locul acela, unde voiti sa va duceti ca sa traiti".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***