Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 35

1. Cuvantul care a fost de la Domnul catre Ieremia, in zilele lui Ioiachim, fiul lui Iosia, regele lui Iuda:

2. "Mergi in casa Recabitilor si vorbeste cu ei si-i adu in templul Domnului, intr-o camara, si da-le sa bea vin".

3. Atunci am luat eu pe Iaazania, fiul lui Ieremia, fiul lui Habatinia, pe fratii lui, pe toti fiii lui si toata casa Recabitilor

4. si i-am adus in templul Domnului, in camara fiilor lui Hanan, fiul lui Igdalia, omul lui Dumnezeu, care e langa camara dregatorilor, deasupra camerei lui Maaseia, fiul lui Salum, pazitorul pragului.

5. Apoi am pus inaintea fiilor casei Recabitilor cupe pline cu vin si pahare si le-am zis: "Beti vin!"

6. Dar ei au zis: "Noi nu bem vin, pentru ca Ionadab, fiul lui Recab, tatal nostru, ne-a dat porunca, zicand: Sa nu beli vin nici voi, nici fiii vostri in veac!

7. Nici case sa nu ziditi, nici seminte sa nu semanati, nici vii sa nu saditi, nici sa aveti, ci sa traiti in corturi in toate zilele vietii voastre, ca sa traiti vreme indelungata pe pamantul in care sunteti calatori.

8. Si noi am ascultat glasul lui Ionadab, fiul lui Recab, tatal nostru, intru toate cate ne-a poruncit el, ca sa nu bem vin in toate zilele noastre nici noi, nici femeile noastre, nici fiii nostri, nici fiicele noastre,

9. Si sa nu zidim case ca locuinte pentru noi si sa nu avem nici vii; nici tarini, nici semanaturi,

10. Ci sa traim in corturi. Intru toate ascultam si facem toate cate ne-a poruncit Ionadab, stramosul nostru.

11. Cand insa a venit Nabucodonosor, regele Babilonului, impotriva acestei tari, noi am zis: Hai sa intram in Ierusalim dinaintea ostirilor Caldeilor si a ostirilor Sirienilor! Si iata acum traim in Ierusalim".

12. Atunci a fost cuvantul Domnului catre Ieremia si a zis:

13. "Asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Mergi si spune barbatilor lui Iuda si locuitorilor Ierusalimului: Se poate oare sa nu luati voi invatatura din aceasta si sa nu ascultati cuvantul Meu?" - zice Domnul.

14. Cuvintele lui Ionadab, fiul lui Recab, pe care le-a spus fiilor sai de a nu bea vin, se implinesc, si ei nu beau pana in ziua de astazi, pentru ca se supun celor randuite de tatal lor; iar Eu necontenit v-am vorbit, v-am vorbit dis-de-dimineata si voi nu M-ati ascultat.

15. Trimis-am la voi pe toti proorocii, robii Mei, i-am trimis dis-de-dimineata si am zis: Sa se intoarca fiecare de la calea lui cea rea si sa va indreptati purtarile, sa nu mergeti dupa alti dumnezei, ca sa le slujiti, si veti trai in pamantul acesta pe care l-am dat voua si parintilor vostri; dar voi nu v-ati plecat urechea si nu M-ati ascultat.

16. Deoarece fiii lui Ionadab, fiul lui Recab, implinesc porunca pe care le-a dat-o tatal lor, iar poporul Meu nu Ma asculta,

17. De aceea asa zice Domnul Dumnezeu Savaot, Dumnezeul lui Israel: Iata Eu voi aduce asupra lui Iuda si a tuturor locuitorilor Ierusalimului tot raul acela pe care l-am rostit asupra lor, pentru ca Eu le-am vorbit si ei n-au ascultat, i-am chemat si ei n-au raspuns".

18. Iar casei Recabitilor, Ieremia i-a grait: "Asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Pentru ca voi ati ascultat porunca lui Ionadab, tatal vostru, si paziti toate poruncile lui si in toate faceti cum v-a poruncit el,

19. De aceea, asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Nu va lipsi lui Ionadab, fiul lui Recab, barbatul care sa stea inaintea felei Mele in toate zilele".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***