Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 34

1. Cuvantul care a fost de la Domnul catre Ieremia, cand Nabucodonosor, regele Babilonului, si toata ostirea lui si toate regatele pamantului, supuse sub mana lui, si toate popoarele au venit cu razboi impotriva Ierusalimului si impotriva tuturor cetatilor lui luda, zicand:

2. "Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Mergi si graieste lui Sedechia, regele lui Iuda, si-i spune: Asa zice Domnul: lata voi da cetatea aceasta in mainile regelui Babilonului, si acesta o va arde cu foc.

3. Nici tu nu vei scapa din mina lui, ci vei fi cu adevarat luat si dat in mainile lui; ochii tai vor vedea ochii regelui Babilonului si buzele lui vor grai buzelor tale si vei merge la Babilon.

4. Dar asculta cuvantul Domnului, Sedechia, rege al lui Iuda! Asa zice Domnul de tine: Nu vei muri de sabie, ci vei muri in pace.

5. Si precum s-a aprins tamaie pentru parintii tai si pentru ceilalti regi, care au fost inainte de tine, la inmormantarea lor, asa se va aprinde si pentru tine si te vor plange, zicand: "Vai, doamne!" Ca Eu am rostit cuvantul acesta", zice Domnul.

6. Si a spus Ieremia proorocul toate cuvintele acestea lui Sedechia, regele lui Iuda, in Ierusalim.

7. In vremea aceea ostirea regelui Babilonului se razboia impotriva Ierusalimului si impotriva tuturor cetatilor lui Iuda, care mai ramasesera, si anume impotriva Lachisului si Azecai, deoarece din cetatile lui Iuda numai acestea mai ramasesera cetati intarite.

8. Cuvantul care a fost de la Domnul catre Ieremia, dupa ce regele Sedechia a incheiat legamant cu tot poporul ce era in Ierusalim,

9. Ca sa dea slobozenie, asa incat fiecare sa dea drumul robului sau si roabei sale, evreu si evreica, si ca nimeni sa nu mai tina in robie evreu, frate al sau.

10. Si s-au supus toti cei mari si tot poporul, care au incheiat legamantul, ca sa dea fiecare drumul robului sau si roabei sale, ca sa nu-i mai tina pe: viitor in robie, si au ascultat si s-au supus.

11. Dar dupa aceea, razgandindu-se, au inceput sa ia inapoi pe robii si pe roabele carora le dadusera drumul si-i silira sa le fie robi si roabe.

12. Dar a fost cuvantul Domnului catre Ieremia, caruia i s-a zis din partea Domnului:

13. "Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Eu am incheiat un legamant cu parintii vostri, cand i-am scos din pamantul Egiptului si din casa robiei, si am zis:

14. La sfarsitul anului al saptelea sa dea drumul fiecare din voi fratelui sau , evreu, care ti s-a vandut tie; sa-ti lucreze el sase ani, iar dupa aceea sa-i dai drumul sa fie slobod. Dar parintii vostri nu m-au ascultat si nu ti-au plecat urechea lor.

15. Acum voi v-ati intors si ati facut cum e drept in ochii Mei, dand fiecare slobozenie aproapelui sau, si ati incheiat inaintea Mea legamant in templul asupra caruia s-a chemat numele Meu.

16. Dar apoi v-ati razgandit si ati necinstit numele Meu si ati intors fiecare pe robul vostru si pe roaba voastra carora le daduserati drumul sa se duca unde le place, si-i siliti sa va fie robi si roabe.

17. De aceea, asa zice Domnul: Voi nu v-ati supus Mie, ca sa dati fiecare drumul aproapelui vostru; pentru aceea iata, Eu, zice Domnul, voi da libertate sabiei asupra voastra, ciumei si foametei si va voi face "pricina" de groaza pentru toate regatele pamantului.

18. Pe cei ce au calcat legamantul Meu si pe cei ce nu s-au tinut de cuvintele legamantului pe care l-am incheiat inaintea fetei Mele, despicand in doua vitelul si trecand printre cele doua bucati ale lui,

19. Pe cei mari ai lui Iuda si pe cei mari ai Ierusalimului, pe eunuci, pe preoti si pe tot poporul tarii, care au trecut printre bucatile vitelului despicat,

20. Ii voi da in mainile vrajmasilor si in mainile celor ce vor sa le ia viata, iar trupurile lor vor fi hrana pasarilor cerului si fiarelor pamantului.

21. Pe Sedechia, regele lui Iuda, si pe cei mari ai lui ii voi da in mainile vrajmasilor lor si in mainile celor ce vor sa le ia viata, in mainile ostirii regelui Babilonului, care s-a retras de la voi.

22. Iata Eu voi da porunca, zice Domnul, si-i voi intoarce la cetatea aceasta si vor navali asupra ei si o vor lua si o vor arde cu foc, si cetatile lui Iuda le vor face pustiu nelocuit".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***