Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 33

1. Fost-a cuvantul Domnului catre Ieremia a doua oara, cand era el tot inchis in curtea garzii, si a zis:

2. "Asa graieste Domnul, Cel ce a facut pamantul. Domnul Cel ce l-a zidit Si l-a intarit, al Carui nume este Domnul:

3. Striga catre Mine, ca Eu iti voi raspunde si iti voi arata lucruri mari si nepatrunse pe care tu nu le stii.

4. Ca asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel despre casele acestei cetati si despre casele regilor lui Iuda, care se strica pentru a fi facute intarituri impotriva impresurarii si sabiei

5. Caldeilor veniti sa lupte si sa le umple cu trupurile oamenilor, pe care-i lovesc cu mania Mea si cu urgia Mea si pentru ale caror faradelegi Mi-am ascuns fata de la cetatea aceasta.

6. Le voi lega ranile ca sa-i vindec si le voi descoperi belsug de pace si de adevar;

7. Voi intoarce aici pe robii lui Iuda si pe robii lui Israel si-i voi aseza ca la inceput;

8. Ii voi curati de necredinta lor, cu care au gresit ei inaintea Mea si le voi ierta toate faradelegile lor, cu care au pacatuit ei inaintea Mea si au cazut de la Mine.

9. Ierusalimul va fi pentru Mine nume de bucurie, lauda si cinste in fata tuturor popoarelor pamantului, care vor auzi de toate bunatatile ce i le voi face si se vor mira, se vor cutremura de toate binefacerile si de toata starea cea buna cu care-l voi invrednici".

10. Asa zice Domnul: "In locul acesta de care voi ziceti ca este pustiu si lipsit de oameni si de vite, precum si in cetatile lui Iuda, si pe ulitele Ierusalimului, care sunt pustii, fara oameni, fara locuitori si fara vite,

11. Iar se va auzi glas de bucurie, glas de veselie, glas de mire si glas de mireasa, glasul celor ce zic: "Slaviti pe Domnul Savaot, ca bun este Domnul, ca in veac este mila Lui" si glasul celor ce aduc jertfa de multumire in templul Domnului; caci voi intoarce robii tarii acesteia la starea cea de altadata", zice Domnul.

12. Asa zice Domnul Savaot: "In tara aceasta, care este pustie, fara locuitori si fara vite, si in toate cetatile ei iarasi vor fi locasuri de pastori, care-si vor odihni turmele lor.

13. In cetatile cele de munte, in cetatile cele de la ses si in cetatile cele de la miazazi, in pamantul lui Veniamin, in imprejurimile Ierusalimului si in cetatile lui Iuda, iarasi se vor perinda turme pe sub mina celui ce numara, zice Domnul.

14. Iata vin zilele cand voi implini acel cuvant bun pe care l-am rostit Eu pentru casa lui Israel si pentru casa lui Iuda, zice Domnul.

15. In zilele acelea si in vremea aceea voi ridica lui David Odrasla dreapta si aceea va face judecata si dreptate pe pamant.

16. In zilele acelea Iuda va fi izbavit si Ierusalimul va trai fara primejdie Si Odraslei aceleia I se va pune numele: "Domnul - dreptatea noastra"

17. Ca asa zice Domnul: "Nu va lipsi lui David barbat care sa sada pe scaunul casei lui Israel.

18. Si preotii-leviti nu vor avea lipsa de barbat care sa stea inaintea fetei Mele si sa aduca in toate zilele arderi de tot, sa aprinda tamaie si sa savarseasca jertfe".

19. Si a mai fost cuvantul Domnului catre Ieremia, zicand:

20. "Asa zice Domnul: De poti strica legamantul Meu cel pentru ziua si legamantul Meu cel pentru noapte si sa faci ea ziua si noaptea sa nu mai vina ta vremea lor, atunci poate se va strica si legamantul Meu cel incheiat ou robul Meu David,

21. Ca sa nu mai aiba el fiu care sa domneasca pe scaunul lui; de asemenea si cel incheiat cu levitii-preoti, slujitorii Mei.

22. Precum e nenumarata ostirea cereasca si nenumarat nisipul marii, asa voi inmulti neamul lui David, robul Meu, si al levitilor celor ce-Mi slujesc Mie".

23. Fost-a iarasi cuvantul Domnului catre Ieremia, zicand:

24. Nu vezi tu oare ca poporul acesta zice: "Domnul a lepadat cele doua semintii pe care le alesese El?" Si ei dispretuiesc poporul Meu, ca si cum acesta n-ar fi popor in ochii lor.

25. Asa zice Domnul: Daca legamantul Meu cel pentru ziua si pentru noapte si randuiala cerului si a pamantului nu le-am intarit Eu,

26. Atunci si neamul lui Iacov si al lui David, robul Meu, il voi lepada si nu voi mai lua stapanitori din neamul lui pentru semintia lui Avraam si a lui Isaac si a lui Iacov, caci voi aduce inapoi pe prinsii lor de razboi si-i voi milui".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***