Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 28

1. Tot in anul acela, la inceputul domniei lui Sedechia, regele lui Iuda, adica in anul al patrulea, in luna a cincea, Anania, fiul lui Azur, proorocul cel din Gabon, mi-a grait in templul Domnului, inaintea ochilor preotilor si a tot poporul si mi-a zis:

2. "Asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Voi sfarama jugul regelui Babilonului;

3. Peste doi ani voi intoarce in locul acesta toate vasele templului Domnului, pe care Nabucodonosor, regele Babilonului, le-a luat din acest loc si le-a dus la Babilon.

4. Voi intoarce la locul acesta si pe Iehonia, fiul lui Ioiachim, regele lui Iuda, si pe toti robii iudei, care au mers la Babilon, zice Domnul, caci voi sfarama jugul regelui Babilonului".

5. Atunci proorocul Ieremia a grait catre Anania proorocul, inaintea ochilor preotilor si inaintea ochilor a tot poporul, ce statea in templul Domnului, si a zis Ieremia proorocul:

6. "Asa sa fie si sa faca aceasta Domnul! Implineasca Domnul cuvintele tale, pe care le-ai rostit tu pentru intoarcerea din Babilon a vaselor templului Domnului si a tuturor robilor la locul acesta.

7. Dar asculta cuvantul acesta pe care ti-l spun eu in auzul tau si in auzul a tot poporul:

8. Proorocii care au fost demult inaintea mea si inaintea ta au prevestit multor tari si regate puternice razboi, stramtorare si molima.

9. Cand insa vreun prooroc a prevestit pace, atunci numai asa a fost luat el ca prooroc, cu adevarat trimis de Domnul, daca s-a implinit cuvantul acelui prooroc".

10. Iar proorocul Anania a luat jugul de pe grumazul lui Ieremia proorocul si l-a sfaramat;

11. Si a zis Anania inaintea ochilor a tot poporul cuvintele acestea: "Iata ce zice Domnul: Asa voi sfarama jugul lui Nabucodonosor, regele Babilonului, peste doi ani, luandu-l de pe grumazul tuturor popoarelor". Si Ieremia s-a dus in drumul sau.

12. Dupa ce proorocul Anania a sfaramat jugul de pe grumazul proorocului Ieremia, a fost cuvantul Domnului catre Ieremia si i-a zis:

13. "Mergi si spune lui Anania: Asa zice Domnul: Tu ai sfaramat un jug de lemn si voi face in locul lui altui de fier,

14. Ca asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Jug de fier voi pune pe grumazul tuturor acestor popoare, ca sa munceasca ele la Nabucodonosor, regele Babilonului, si ca sa-i slujeasca, ba si fiarele campului le voi da lui!"

15. Si a mai zis proorocul Ieremia catre Anania proorocul: "Asculta, Anania: Domnul nu te-a trimis si tu dai poporului acestuia incredere in minciuna.

16. De aceea asa zice Domnul: Iata te voi arunca de pe fata pamantului; chiar in anul acesta vei muri, pentru ca ai grait impotriva Domnului".

17. Si a murit Anania proorocul chiar in anul acela, in luna a saptea.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***