Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov 4

1. De unde vin luptele si certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre, cari se lupta in madularele voastre?

2. Voi poftiti, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati, si va luptati; si nu aveti, pentruca nu cereti.

3. Sau cereti si nu capatati, pentruca cereti rau, cu gind sa risipiti in placerile voastre.

4. Suflete prea curvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu.

5. Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura? Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu sa locuiasca in noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine.

6. Dar, in schimb, ne da un har si mai mare. De aceea zice Scriptura: ?Dumnezeu sta impotriva celor mindri, dar da har celor smeriti.?

7. Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi dela voi.

8. Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. Curatiti-va minile, pacatosilor; curatiti-va inima, oameni cu inima impartita!

9. Simtiti-va ticalosia; tinguiti-va si plingeti! Risul vostru sa se prefaca in tinguire, si bucuria voastra in intristare:

10. Smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta.

11. Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor! Cine vorbeste de rau pe un frate, sau judeca pe fratele sau, vorbeste de rau Legea sau judeca Legea. Si daca judeci Legea, nu esti implinitor al Legii, ci judecator.

12. Unul singur este datatorul si judecatorul Legii: Acela care are putere sa mintuiasca si sa piarda. Dar tu cine esti de judeci pe aproapele tau?

13. Ascultati, acum, voi cari ziceti: ?Astazi sau mine ne vom duce in cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie, si vom cistiga!?

14. Si nu stiti ce va aduce ziua de mine! Caci ce este viata voastra? Nu sinteti decit un abur, care se arata putintel, si apoi piere.

15. Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: ?Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru.?

16. Pe cind acum va faliti cu laudarosiile voastre! Orice lauda de felul acesta este rea.

17. Deci, cine stie sa faca bine si nu face, savirseste un pacat!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***