Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Facerea (Geneza) 20

1. Apoi a plecat Avraam de acolo spre miazazi si s-a asezat intre Cades si Sur si a trait o vreme in Gherara.

2. Si a zis Avraam despre Sarra, femeia sa: "Mi-e sora", caci se temea sa spuna: "E femeia mea", ca nu cumva sa-l ucida locuitorii cetatii aceleia din pricina ei. Iar Abimelec, regele Gherarei, a trimis si a luat pe Sarra.

3. Dar noaptea in vis a venit Dumnezeu la Abimelec si i-a zis: "Iata, tu ai sa mori pentru femeia, pe care ai luat-o, caci ea are barbat".

4. Abimelec insa nu se atinsese de ea si a zis: "Doamne, ucide-vei oare chiar si un om drept?

5. Oare n-a zis el singur: "Mi-e sora?" Ba si ea mia zis: "Mi-e frate!" Eu cu inima nevinovata si cu maini curate am facut aceasta".

6. Iar Dumnezeu i-a zis in vis: "Si Eu stiu ca cu inima nevinovata ai facut aceasta si te-am ferit de a pacatui impotriva Mea; de aceea nu ti-am ingaduit sa te atingi de ea.

7. Acum insa da inapoi femeia omului aceluia, ca e prooroc, si se va ruga pentru tine si vei fi viu; iar de nu o vei da inapoi, sa stii bine ca ai sa mori si tu si toti ai tai!"

8. Si, sculandu-se Abimelec, a doua zi de dimineata, a chemat pe toti slujitorii sai si le-a povestit toate acestea in auz, si s-au spaimantat toti oamenii aceia foarte tare.

9. Apoi a chemat Abimelec pe Avraam si i-a zis: "Ce mi-ai facut tu? Cu ce ti-am gresit eu, de ai adus asupra mea si asupra tarii mele asa pacat mare? Tu mi-ai facut un lucru, care nu se cuvine a-l face!"

10. Si a mai zis Abimelec catre Avraam: "Ce ai socotit tu, de ai facut una ca asta?"

11. Raspuns-a Avraam: "Am socotit ca prin tinutul acesta lipseste frica de Dumnezeu si voi fi omorat din pricina femeii mele.

12. Cu adevarat ea mi-e sora dupa tata, dar nu stiu dupa mama, iar acum mi-e sotie.

13. Iar cand m-a scos Dumnezeu din casa tatalui meu, ca sa pribegesc, am zis catre ea: "Sa-mi faci acest bine, si, in orice loc vom merge, sa zici de mine: "Mi-e frate!"

14. Atunci a luat Abimelec o mie de sicli de argint, vite mari si mici, robi si roabe si a dat lui Avraam; si i-a dat inapoi si pe Sarra, femeia sa.

15. Si a zis Abimelec catre Avraam: "Iata, tinutul meu iti este la indemana: locuieste unde iti place!"

16. Iar catre Sarra a zis: "Iata, dau fratelui tau o mie de sicli de argint, care vor fi ca un val pe ochi pentru cei ce sunt imprejurul tau si pentru lumea toata. Si iata ca acum esti socotita dreapta!"

17. Si s-a rugat Avraam lui Dumnezeu si Dumnezeu a vindecat pe Abimelec, pe femeia lui si pe roabele lui, si acestea au inceput a naste.

18. Caci Domnul lovise cu starpiciune toata casa lui Abimelec, pentru Sarra, femeia lui Avraam.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***