Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Facerea (Geneza) 16

1. Sarai insa, femeia lui Avram, nu-i nastea. Dar avea ea o slujnica egipteanca, al carei nume era Agar.

2. Atunci a zis Sarai catre Avram: "Iata m-a inchis Domnul, ca sa nu nasc. Intra dar la slujnica mea; poate vei dobandi copii de la ea!" Si a ascultat Avram vorba Saraii.

3. A luat deci Sarai, femeia lui Avram, pe Agar egipteanca, slujnica sa, la zece ani dupa venirea lui Avram in pamantul Canaan, si a dat-o de femeie lui Avram, barbatul sau.

4. Si a intrat acesta la Agar si ea a zamislit; si vazand ca a zamislit, ea a inceput a dispretui pe stapana sa.

5. Atunci a zis Sarai catre Avram: "Nedreptate mi se face de catre tine. Eu ti-am dat pe slujnica mea la san, iar ea, vazand ca a zamislit, a inceput sa ma dispretuiasca. Dumnezeu sa judece intre mine si intre tine!"

6. Iar Avram a zis catre Sarai: "Iata, slujnica ta e in mainile tale, fa cu ea ce-ti place!" si Sarai a necajit-o si ea a fugit de la fata ei.

7. Si a gasit-o ingerul Domnului la un izvor de apa in pustiu, la izvorul de langa calea ce duce spre Sur.

8. si i-a zis ingerul Domnului: "Agar, slujnica Saraii, de unde vii si unde te duci?" Iar ea a raspuns: "Fug de la fata Saraii, stapana mea".

9. Si ingerul Domnului i-a zis iarasi: "Intoarce-te la stapana ta si te supune sub mana ei!"

10. Apoi i-a mai zis ingerul Domnului: "Voi inmulti pe urmasii tai foarte tare, incat nu se vor putea numara din pricina multimii.

11. Iata, tu ai ramas grea - ii zise ingerul Domnului - si vei naste un fiu si-i vei pune numele Ismael, pentru ca a auzit Domnul suferinta ta.

12. Acela va fi ca un asin salbatic intre oameni; mainile lui vor fi asupra tuturor si mainile tuturor asupra lui, dar el va sta darz in fata tuturor fratilor lui".

13. Si a numit Agar pe Domnul, Cel ce-i graise, cu numele acesta: Ata-El-Roi (care se talcuieste: Tu esti Dumnezeu atotvazator), caci zicea ea: "N-am vazut eu, oare, in fata pe Cel ce m-a vazut?"

14. De aceea se numeste fantana aceasta: Beer-Lahai-Roi (care se talcuieste: Izvorul Celui viu, Care m-a vazut), si se afla intre Cades si Bared.

15. Dupa aceea a nascut Agar lui Avram un fiu si Avram a pus fiului sau, pe care i-l nascuse Agar, numele Ismael.

16. Avram insa era de optzeci si sase de ani cand i-a nascut Agar pe Ismael.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***