Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Facerea (Geneza) 15

1. Dupa acestea, fost-a cuvantul Domnului catre Avram, noaptea, in vis, si a zis: "Nu te teme, Avrame, ca Eu sunt scutul tau si rasplata ta va fi foarte mare!"

2. Iar Avram a raspuns: "Stapane Doamne, ce ai sa-mi dai? Ca iata eu am sa mor fara copii si carmuitor in casa mea este Eliezer din Damasc".

3. Apoi Avram a adaugat: "De vreme ce nu mi-ai dat fii, iata sluga mea va fi mostenitor dupa mine!"

4. Si indata s-a facut cuvantul Domnului catre el si a zis: "Nu te va mosteni acela, ci cel ce va rasari din coapsele tale, acela te va mosteni!"

5. Apoi l-a scos afara si i-a zis: "Priveste la cer si numara stelele, de le poti numara!" Si a adaugat: "Atat de multi vor fi urmasii tai!"

6. Si a crezut Avram pe Domnul si i s-a socotit aceasta ca dreptate.

7. Si i-a zis iarasi: "Eu sunt Domnul, Care te-a scos din Urul Caldeii, ca sa-ti dau pamantul acesta de mostenire".

8. Si a zis Avram: "Stapane Doamne pe ce voi cunoaste ca-l voi mosteni?"

9. Iar Domnul i-a zis: "Gateste-Mi o juninca de trei ani, o capra de trei ani, un berbec de trei ani, o turturica si un pui de porumbel!"

10. Si a luat Avram toate aceste animale, le-a taiat in doua si a pus bucatile una in fata alteia; iar pasarile nu le-a taiat.

11. Si navaleau pasarile rapitoare asupra trupurilor, iar Avram le alunga.

12. La asfintitul soarelui, a cazut peste Avram somn greu si iata l-a cuprins intuneric si frica mare.

13. Atunci a zis Domnul catre Avram: "Sa stii bine ca urmasii tai vor pribegi in pamant strain, unde vor fi robiti si apasati patru sute de ani;

14. Dar pe neamul acela, caruia ei vor fi robi, il voi judeca Eu si dupa aceea ei vor iesi sa vina aici, cu avere multa.

15. Iar tu vei trece la parintii tai in pace si vei fi ingropat la batraneti fericite.

16. Ei insa se vor intoarce aici, in al patrulea veac de oameni, caci nu s-a umplut inca masura nelegiuirilor Amoreilor".

17. Iar dupa ce a asfintit soarele si s-a facut intuneric, iata un fum ca dintr-un cuptor si para de foc au trecut printre bucatile acelea.

18. In ziua aceea a incheiat Domnul legamant cu Avram, zicand: "Urmasilor tai voi da pamantul acesta de la raul Egiptului pana la raul cel mare al Eufratului;

19. Voi da pe Chenei, pe Chenezei, pe Chedmonei,

20. Pe Hetei, pe Ferezei, pe Refaimi,

21. Pe Amorei, pe Canaanei, pe Hevei, pe Gherghesei si pe Iebusei".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***