Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea intaia a lui Ezdra 5

1. Dar proorocul Agheu si proorocul Zaharia, fiul lui Ido, au grait Iudeilor celor din Ierusalim si din Iuda cuvinte proorocesti in numele Dumnezeului lui Israel.

2. Atunci s-au sculat Zorobabel, fiul lui Salatiel, si Iosua, fiul lui Iotadac, si au inceput a zidi templul lui Dumnezeu cel din Ierusalim, fiind cu ei proorocii lui Dumnezeu, care ii intareau.

3. In vremea aceea au venit la el Tatnai, carmuitorul tinuturilor de peste fluviu, si Setar-Boznai si tovarasii lor, si le-au grait asa: "Cine v-a dat voua invoire sa ziditi casa aceasta si sa ispraviti zidurile acestea?"

4. Atunci noi le-am spus numele acelor oameni care zideau casa aceasta.

5. Dar ochiul Dumnezeului lor era spre capeteniile iudaice, si aceia nu i-au mustrat pana nu au adus lucrurile la cunostinta lui Darie si pana n-a venit dezlegare in chestiunea aceasta.

6. Iata cuprinsul scrisorii pe care Tatnai, carmuitorul tinuturilor de peste Eufrat, si Setar-Boznai cu tovarasii lor, cu Arfarsateii cei de peste fluviu, au trimis-o regelui Darie,

7. Si iata ce era scris in instiintarea trimisa lui:

8. "Pace intru toate regelui Darie! Cunoscut fie regelui ca noi am fost in tinutul lui Iuda, la templul Dumnezeului celui mare, si am vazut ca el se zideste din pietre mari si se pune si lemn in zid si lucrarea aceasta merge repede si au spor la mana.

9. Atunci am intrebat noi pe capetenii si le-am zis asa: Cine v-a dat voua invoire sa ziditi casa aceasta si zidurile acestea sa le ispraviti?

10. Pe langa aceasta i-am mai intrebat si de numele acelora, ca sa-ti dam de veste si sa-ti seriem numele acelor oameni, care sunt mai insemnati la ei.

11. Si ei mi-au raspuns eu vorbele acestea: Noi suntem robii Dumnezeului cerului si al pamantului si zidim templul care a fost facut cu mult inainte de aceasta si pe care un mare rege al lui Israel l-a zidit si l-a ispravit.

12. Cand insa parintii nostri au maniat pe Dumnezeul cerului, Acesta i-a dat in mana lui Nabucodonosor, regele Babilonului, care a daramat templul acesta si pe popor l-a stramutat la Babilon.

13. Iar in anul intai al lui Cirus, regele Babilonului, regele Cirus a dat invoire sa se zideasca acest templu al lui Dumnezeu;

14. Chiar si vasele de aur si de argint ale templului lui Dumnezeu, pe care Nabucodonosor le luase din templul Ierusalimului si le dusese in capistea din Babilon, le-a scos regele Cirus din capistea Babilonului si le-a dat in seama lui Sesbatar, pe care l-a numit el carmuitor si i-a zis:

15. Ia vasele acestea, mergi si pune-le in templul din Ierusalim, si templul lui Dumnezeu sa se zideasca pe locul lui vechi.

16. Atunci Sesbatar acela a venit si a pus temelia templului lui Dumnezeu din Ierusalim, st de atunci si pana astazi se zideste el si nu s-a ispravit.

17. Deci, daca binevoieste regele, sa se caute in casa vistieriei regale de acolo din Babilon si sa se vada daca in adevar regele Cirus a dat invoire sa se zideasca acest templu al lui Dumnezeu in Ierusalim si sa ni se trimita stire care este vointa regelui in aceasta privinta".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***