Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cartea Esterei 6

1. In noaptea aceea Domnul a departat somnul de la rege si acesta a poruncit slugii sa-i aduca Cronica insemnarilor zilnice si ele au fost citite inaintea regelui.

2. Acolo se afla scris ce descoperise Mardoheu regelui cu privire la Bigtan si Teres, cei doi eunuci ai regelui, pazitorii pragului, care uneltisera sa puna mana pe regele Artaxerxe.

3. Atunci a zis regele: "Ce cinste si rasplata s-a dat lui Mardoheu pentru aceasta?" Iar oamenii regelui, care-i slujeau, au zis: "Nu i s-a facut nimic".

4. Cand intreba regele de binefacerile lui Mardoheu, a venit Aman in curte, iar regele a zis: "Cine este in curte?" Aman insa venise in curtea de afara a casei regelui sa vorbeasca cu regele, ca sa fie spanzurat Mardoheu in spanzuratoarea pe care i-o pregatise el.

5. Si oamenii regelui au zis: "Iata Aman sta in curte". Regele a zis: "Sa intre! "

6. Aman a intrat, iar regele i-a zis: "Ce sa se faca omului pe care regele vrea sa-l cinsteasca?>> Aman socotea in inima sa: "Pe cine altul voieste regele sa cinsteasca, daca nu pe mine?"

7. Si a zis Aman: "Pentru omul pe care vrea sa-l cinsteasca regele,

8. Sa se aduca imbracaminte regeasca si calul pe care calareste regele si coroana de rege;

9. Apoi sa se dea hainele, coroana si calul unuia dintre cei dintai dregatori ai regelui, ca sa imbrace pe omul acela, pe care vrea regele sa-l cinsteasca si sa-l plimbe calare pe cal prin piata cetatii si sa se strige inaintea lui: Asa se face omului, pe care vrea regele sa-l cinsteasca!"

10. Atunci regele a zis lui Aman: "Bine ai zis! Ia repede haine si cal, cum ai spus, si fa asa iudeului Mardoheu, care sade la poarta regelui. Sa nu lasi nimic din toate cate ai zis".

11. Si a luat Aman haine si cal, a imbracat pe Mardoheu si l-a plimbat calare pe cal prin piata cetatii, strigand inaintea lui: "Asa se face omului, pe care regele vrea sa-l cinsteasca!"

12. Apoi Mardoheu s-a intors la poarta regelui, iar Aman s-a dus repede acasa trist si cu capul in pamant.

13. si a spus Aman sotiei sale, Zeres si tuturor prietenilor sai toate cate se petrecusera cu el. Iar inteleptii lui si Zeres, femeia sa, i-au zis: "Daca Mardoheu, din pricina caruia a inceput caderea ta, e din neamul iudeilor, atunci tu nu vei putea face nimic impotriva lui, ci vei cadea sigur inaintea lui, caci cu el este Dumnezeul cel viu>.

14. Si inca graind ei cu el, au venit eunucii regelui si-l grabeau pe Aman sa mearga la ospatul pe care-l pregatise Estera.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***