Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise 23

1. "Scopitul si famenul sa nu intre in obstea Domnului.

2. Fiul femeii desfranate sa nu intre in obstea Domnului.

3. Amonitul si Moabitul sa nu intre in obstea Domnului; nici al zecelea neam al lor in veci sa nu intre in obstea Domnului,

4. Pentru ca nu v-au intampinat cu paine si cu apa in cale, cand veneati din Egipt, si pentru ca ei au platit impotriva ta pe Valaam, fiul lui Beor, din Petorul Mesopotamiei, ca sa va blesteme.

5. Dar Domnul Dumnezeul tau n-a voit sa asculte pe Valaam si a prefacut Domnul Dumnezeul tau blestemul lui in binecuvantare pentru tine, pentru ca Domnul Dumnezeul tau te iubeste.

6. Sa nu le doresti pace si fericire in toate zilele tale, in veci.

7. Sa nu-ti fie scarba de edomit caci acesta iti este frate. Sa nu-ti fie scarba de egiptean, ca ai fost strain in pamantul lui.

8. Copiii ce se vor naste acestora in al treilea neam pot intra in obstea Domnului.

9. Cand vei iesi cu razboi asupra dusmanilor tai, fereste-te de tot ce este rau.

10. De va fi careva din ai tai necurat de ceea ce i s-a intamplat noaptea, acela sa iasa afara din tabara si sa nu intre in tabara,

11. Ci, dupa ce se va face seara, sa-si spele trupul cu apa si dupa asfintitul soarelui sa intre in tabara.

12. Sa ai afara din tabara loc si acolo sa iesi afara.

13. Afara de uneltele tale, sa mai ai si o lopata si, cand vei vrea sa iesi cu scaunul afara din tabara, sa sapi o groapa si apoi sa ingropi cu ea necurateniile tale;

14. Ca Domnul Dumnezeul tau umbla prin tabara ta, ca sa te izbaveasca si sa-ti dea pe vrajmasii tai in mainile tale; de aceea tabara ta sa fie sfanta, ca sa nu vada El la tine ceva de rusine si sa Se departeze de la tine.

15. Sa nu dai pe rob in mainile stapanului sau, cand acela va fugi de la Stapanul sau la tine;

16. Lasa-l sa traiasca la tine, lasa-l sa locuiasca in mijlocul vostru, in locul ce-si va alege, in una din cetatile tale unde-i va place; dar sa nu-l stramtorezi.

17. Sa nu fie desfranata din fiicele lui Israel, nici desfranat din fiii lui Israel.

18. Castigul de la desfranata si pretul de pe caine sa nu-l duci in casa Domnului Dumnezeului tau pentru implinirea oricarei fagaduinte, caci si unul si altul sunt uraciune inaintea Domnului Dumnezeului tau.

19. Sa nu dai cu camata fratelui tau nici argint, nici paine, nici nimic din cate se pot da cu camata.

20. Celui de alt neam sa-i dai cu camata; iar fratelui tau sa nu-i dai cu camata, ca Domnul Dumnezeul tau sa te binecuvanteze intru toate cate se fac de mainile tale in pamantul in care mergi ca sa-l iei in stapanire.

21. De vei da fagaduinta Domnului Dumnezeului tau, sa nu intarzii a o implini, caci Domnul Dumnezeul tau o va cere de la tine si pacat vei avea asupra ta.

22. Iar de n-ai dat fagaduinta, nu va fi pacat asupra ta.

23. Ceea ce a iesit din gura ta sa pazesti si sa implinesti fagaduinta pe care tu ai facut-o de buna voie Domnului Dumnezeului tau, si de care ai grait cu gura ta.

24. De vei intra in via aproapelui tau, poti sa mananci poama pana ce te vei satura, dar in panerul tau sa nu pui.

25. Si cand vei intra in graul aproapelui tau, rupe spice cu mainile tale, iar secera sa n-o pui in ogorul aproapelui tau".

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***