Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789101112
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Daniel 8

1. In anul al treilea al domniei regelui Belsatar mi s-a aratat mie, lui Daniel, o vedenie, afara de cele ce mi se aratasera la inceput.

2. Si m-am uitat in vedenie si, cand priveam, parca eram in capitala Suza, care este in tara Elamului si, stand cu privirea atintita, eram pe fluviul Ulai.

3. Si am ridicat ochii mei si m-am uitat si iata un berbec cu doua coarne stand in picioare in fata fluviului si coarnele lui erau lungi, iar unul mai lung decat celalalt si cel mai lung crestea cel din urma.

4. Am vazut berbecul lovind cu coarnele la apus, la miazanoapte si la miazazi si nici o fiara nu-i putea sta impotriva si nimeni nu scapa de asuprirea lui. El facea ce voia si crestea.

5. Si m-am uitat cu luare aminte si iata un tap venea de la apus pe deasupra fetei pamantului, fara ca sa-l atinga. Si tapul avea un corn intre ochi, care corn se putea zari.

6. si a venit pana la berbecul cel cu doua coarne pe care l-am vazut stand in fata fluviului si s-a napustit spre el cu toata taria puterii lui.

7. Si l-am vazut cum s-a apropiat de berbec, s-a intaratat impotriva lui si a lovit berbecul si i-a sfaramat cele doua coarne, iar berbecul nu mai avea putere sa i se impotriveasca; si l-a aruncat la pamant si 1-a calcat in picioare si nimeni n-a scapat pe berbec.

8. Si tapul a crescut foarte si cand a ajuns puternic, cornul cel mare s-a sfaramat si am zarit patru coarne crescand in locul lor, spre cele patru vanturi ale cerului.

9. Si din unul dintre ele a iesit un corn mic, care a crescut afara din cale, catre miazazi, catre rasarit si catre tara stralucirii.

10. Si el s-a inaltat pana catre ostirea cereasca si a doborat la pamant din ostire si din stele si le-a calcat in picioare.

11. Si a mai crescut pana la mai-marele ostirii si i-a luat jertfa de fiecare zi si i-a rasturnat locul templului sau.

12. Si peste jertfa de fiecare zi el a pus nelegiuirea si a aruncat adevarul la pamant, si el a facut si a izbutit.

13. Si am auzit un sfant care graia, si un alt sfant a zis catre cel ce graia: "Pana cand va dura vedenia si jertfa de fiecare zi nu se va mai aduce si un pacat al pustiirii va fi pus in loc si templul si ostirea vor fi calcate in picioare?"

14. Atunci el i-a raspuns: "Pana la doua mii trei sute de seri si de dimineti; dupa aceasta templul isi va avea din nou rostul lui".

15. Si cand eu, Daniel, am vazut vedenia si m-am straduit sa o inteleg, iata ca atunci a stat cineva inaintea mea cu chip de om.

16. Atunci am auzit un glas de om deasupra fluviului Ulai, glas care striga si spunea: "Gavriile, talcuieste celui de acolo vedenia!"

17. Si el a venit unde eram eu si, cand se apropia, m-am inspaimantat si am cazut cu fata la pamant. Si el mi-a grait: "Ia aminte, fiul omului, caci vedenia este pentru a arata sfarsitul veacurilor!"

18. Si cand vorbea cu mine, stam inmarmurit cu fata la pamant; atunci el s-a atins de mine si m-a ridicat in picioare in locul in care ma aflam,

19. Si mi-a spus: "Iata, iti voi face cunoscut ceea ce se va intampla in vremea din urma a maniei lui Dumnezeu; ca pentru vremea cea din urma este vedenia.

20. Berbecul cu doua coarne, pe care tu il vezi, inseamna regii Mediei si ai Persiei.

21. Iar tapul este regele Greciei si cornul cel mare, care este intre ochi, este regele cel dintai.

22. Si daca el a fost sfaramat, patru s-au ridicat in locul lui; inseamna ca patru regate se vor ridica din neamul lui, dar fara sa aiba puterea lui.

23. La sfarsitul stapanirii lor, la vremea covarsirii pacatelor lor, se va ridica un rege cu chip semet si istet in lucrurile ascunse.

24. Si stapanirea lui va creste in putere - dar nu prin puterea lui insusi - si va face pustiiri uriase si in orice lucru va izbuti si va prabusi pe cei tari si pe poporul sfintilor.

25. Din pricina istetimii lui, va izbuti inselaciunea in mana lui si se va semeti in inima sa si in plina vreme de pace va dobori pe multi. Si se va ridica impotriva Regelui regilor, dar va fi aruncat la pamant nu de mana omeneasca.

26. Iar vedenia despre seri si despre dimineti, care a fost spusa, este adevarata; tu insa pecetluieste vedenia, ca se va intampla dupa multe zile".

27. Si eu, Daniel, am fast istovit de puteri si am cazut bolnav cateva zile. Dar m-am sculat si am avut grija de lucrurile regelui. Am ramas uimit de cele ce am vazut si n-am putut sa le inteleg.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***