Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789101112
Capitolul precedent

Daniel 12

1. Si in vremea aceea se va scula Mihail, marele voievod care ocroteste pe fiii poporului tau, si va fi vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt popoarele si pana in vremea de acum. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit si anume oricine va fi gasit scris in carte.

2. Si multi dintre cei care dorm in tarana pamantului se vor scula, unii la viata vesnica, iar altii spre ocara si rusine vesnica.

3. Si cei intelepti vor lumina ca stralucirea cerului si cei care vor fi indrumat pe multi pe calea dreptatii vor fi ca stelele in vecii vecilor.

4. Iar tu, Daniele, tine ascunse cuvintele si pecetluieste cartea pana la sfarsitul vremii. Multi vor cerceta-o cu de-amanuntul si va creste stiinta.

5. Si eu, Daniel, m-am uitat, si iata alti doi barbati stand in picioare, unul pe un mal al fluviului, iar altul pe celalalt mal al fluviului.

6. Si unul a zis celui ce era imbracat in vesminte de in si statea deasupra apelor fluviului: "Pe cand se var sfarsi aceste fapte minunate?"

7. Si am ascultat pe barbatul cel imbracat in vesminte de in care statea deasupra apelor fluviului si el si-a ridicat dreapta si stanga lui catre ceruri si a jurat pe Cel ce este viu in veci: "Va mai tine o vreme; vremuri si jumatate de vreme, iar cand se va ispravi de sfaramat puterea poporului celui sfant, atunci vor lua sfarsit toate acestea".

8. Si eu am auzit, dar nu am inteles si am zis: "Stapane, care va fi sfarsitul acestora?"

9. Si mi-a raspuns: "Du-te, Daniele, ca sunt inchise si pecetluite cuvintele acestea pana la sfarsit!

10. Multi vor fi curatiti, albiti si lamuriti, iar cei nelegiuiti se vor purta ca cei nelegiuiti; toti cei fara de lege nu var pricepe, ci numai cei intelepti vor intelege.

11. Si din vremea cand va inceta jertfa cea de-a pururi si va incepe uraciunea pustiirii vor fi o mie doua sute nouazeci de zile.

12. Fericit va fi cel ce va astepta si va ajunge la o mie trei sute treizeci si cinci de zile.

13. Si tu mergi spre sfarsitul tau si te odihneste si te vei scula, ca sa primesti mostenirea ta in vremea cea de apoi!".

Capitolul precedent
pixel
***