Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Avacum 2

1. Voi sta de straja si ma voi aseza in turnul cel de veghe ca sa priveghez si sa vad ce-mi va grai mie si ce-mi va raspunde la tanguirea mea.

2. Si Domnul mi-a raspuns si mi-a zis: "Scrie vedenia si o sapa cu slove pe table, ca sa se poata citi usor;

3. Caci este o vedenie pentru un timp hotarat; ea se va implini la vreme si nu va fi vedenie mincinoasa. Daca intarzie, asteapt-o, caci ea va veni sigur, fara gres.

4. Iata ca va pieri acela al carui suflet nu este pe calea cea dreapta, iar dreptul din credinta va fi viu!

5. Cat de mult va fi coplesit vrajmasul, omul cel trufas, si nu va ramane cu viata el, care tine gura lui cascata ca locuinta mortilor si nu se satura ca moartea; el, care aduna toate neamurile si cuprinde in el toate popoarele!

6. Oare toate aceste popoare nu vor rosti impotriva lui pilde, fabule si cuvinte cu talc? si vor zice: "Vai de cel ce-si sporeste averea cu ceea ce nu este al lui - pana cand? - si se incarca cu povara zalogurilor luate!

7. Oare nu se vor scula fara de veste cei ce te-au imprumutat si nu se vor trezi oare calaii tai? Si tu vei ajunge prada lor!

8. Si fiindca tu ai pradat popoare fara numar, si celelalte neamuri te vor prada pe tine, din pricina varsarilor de sange si a silniciilor savarsite impotriva tarii, impotriva cetatii si impotriva tuturor locuitorilor lor.

9. Vai de cei ce strang castiguri nelegiuite pentru casa lor si isi aseaza sus de tot cuibul, ca sa scape din mana nenorocirii!

10. Prin sfaturile tale ai harazit rusine casei tale, ai nimicit multe popoare si de aceea vei ispasi cu sufletul tau!

11. Caci piatra cea din zid striga si grinda din capriorii casei ii raspunde.

12. Vai de cel ce zideste cetatea cu varsari de sange si o intemeiaza pe faradelegi!

13. Oare nu este aceasta o randuiala de la Domnul Savaot ca popoarele se trudesc pentru foc si neamurile se muncesc pentru nimica toata?

14. Caci pamantul se va umple de cunostinta slavei Domnului, intocmai ca apele care acopera sanul marii.

15. Vai de cel ce adapa pe prietenul sau din cupa lui otravita, pana il imbata, ca sa vada goliciunea lui!

16. Tu te-ai saturat de ocara in loc de marire; bea si tu si te imbata! Atunci cupa dreptei Domnului se va intoarce impotriva ta si rusinea va acoperi marirea ta.

17. Caci silnicia impotriva Libanului te va acoperi si distrugerea dobitoacelor te va infricosa din pricina sangelui varsat si a silniciilor facute tarilor si cetatilor si tuturor locuitorilor din ele.

18. La ce slujeste un chip cioplit, ca sa-l faca mesterul sau? Un chip turnat si o proorocie mincinoasa, ca sa-si puna nadejdea in ele cel care le face, faurind idoli fara glas?

19. Vai de cel care zice lemnului: "Desteapta-te!" si pietrei mute: "Trezeste-te!" Ne poate ea invata? Poleita cu aur si cu argint, ea nu are in ea suflare de viata.

20. Dar Domnul este in templul Sau cel sfant; pamantule intreg, taci inaintea Lui!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***