Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul precedent

Amos 9

1. Vazut-am pe Domnul stand langa altar si a zis: "Loveste capetele stalpilor ca sa cada tavanul, pravaleste-le peste capetele tuturor, iar pe cei ce vor scapa, cu sabia ii voi omori. Nimeni nu se va izbavi cu fuga si nici unul nu-si va scapa viata!

2. Daca se vor strecura in locuinta mortilor, de acolo mana Mea ii va apuca, si de se vor sui in cer, ii voi da jos de acolo;

3. Daca se vor ascunde pe varful Carmelului si acolo ii voi prinde si ii voi apuca. De se vor ascunde dinaintea ochilor Mei in fundul marii, voi da porunca sarpelui si ii va musca.

4. In robie de se vor duce inaintea vrajmasilor lor, si acolo voi da porunca si sabia ii va ucide, caci ochii Mei Eu ii atintesc spre rau iar nu spre bine!

5. Domnul Dumnezeu Savaot se atinge de pamant, si el se topeste si toti locuitorii sint cuprinsi de jale. Pamantul se inalta ca Nilul si descreste ca fluviul Egiptului.

6. El a zidit locuintele Sale inalte in ceruri si bolta cea de peste pamant a intemeiat-o. El cheama apele marii si le revarsa peste fata a tot pamantul. Domnul este numele Lui.

7. "Oare nu sunteti voi, feciori ai lui Israel, pentru Mine, ca si Cusitii?", zice Domnul. "Oare n-am scos Eu pe Israeliti din pamantul Egiptului, pe Filisteni din Caftor si pe sirieni din Chir?"

8. Iata ochii Domnului Dumnezeu privesc spre imparatia cea pacatoasa si Eu o voi nimici de pe fata pamantului! Dar nu voi distruge casa lui Iacov, zice Domnul!

9. Caci iata, voi da porunci si va voi vantura printre toate neamurile, pe voi cei din neamul lui Israel, precum vanturi graul la ciur, ca nici o pietricica sa nu cada pe pamant.

10. De sabie vor pieri toti pacatosii cei din poporul Meu, care zic: "Prapadul nu ne va atinge si peste noi nu va da".

11. In ziua aceea voi ridica cortul cel cazut al lui David si voi drege sparturile lui si daramaturile le voi ridica la loc si-l voi zidi ca in vremurile cele dintru inceput;

12. Ca astfel ei sa ia in stapanire ramasita Edomului si toate popoarele peste care s-a chemat numele Meu, zice Domnul, Care face acestea.

13. Iata vin zile, zice Domnul, cand cel ce ara va ajunge din urma pe cel ce secera, si cel ce calca strugurii pe cel ce seamana. si muntii vor picura must si toate colinele se vor topi.

14. Si Eu voi intoarce din robie pe poporul Meu Israel, si ei vor zidi cetatile cele pustiite si le vor locui, vor sadi vii si vor bea din vinul lor, vor face gradini si din roadele lor vor manca.

15. Si ii voi rasadi in pamantul lor si nu vor mai fi smulsi din tara pe care le-am dat-o in stapanire", zice Domnul Dumnezeul tau.

Capitolul precedent
pixel
***