Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 8

1. Si iata ce mi-a aratat Domnul Dumnezeu: se facea un cos cu poame,

2. Si mi-a zis: "Ce vezi tu, Amos?" si a grait Domnul catre mine: "Vine sfarsitul poporului Meu Israel, caci nu-l voi mai trece cu vederea!

3. Si in ziua aceea cantarile templului se vor preface in tanguiri, zice Domnul Dumnezeu. Hoiturile vor fi fara de numar; oriunde se vor arunca va fi tacere!

4. Ascultati acestea, voi cei care zdrobiti pe cei sarmani si vreti sa starpiti pe cei obijduiti din tara,

5. Zicand: "Cand va trece luna noua ca sa vindem graul si ziua de odihna ca sa deschidem jitnita, sa micsoram efa, sa marim siclul si sa le inlocuim cu cantare strambe?

6. Sa cumparam pe pret de argint pe cei nevoiasi si pe cei in stramtorare pentru o pereche de incaltaminte, sa vindem graul cel de lepadat?"

7. Juratu-S-a Domnul impotriva semetiei lui Iacov: "Niciodata nu voi uita faptele lor!"

8. Pentru aceasta, oare, pamantul nu se va zbuciuma si toti locuitorii nu vor fi cuprinsi de jale? Se va inalta ca Nilul pe de-a intregul, se va involbura si va descreste ca fluviul cel din Egipt.

9. Iar in ziua aceea, zice Domnul Dumnezeu, voi apune soarele in miezul zilei si voi intuneca pamantul in zi luminoasa;

10. Voi preface praznicele voastre in jelire si toate cantarile voastre in tanguire; pe toate coapsele voi pune sac si plesuve vor fi toate capetele; voi inteti jalea ca pentru cel unul-nascut si sfarsitul va fi o zi de deznadejde!

11. Iata vin zile, zice Domnul Dumnezeu, in care voi trimite foamete pe pamant, nu foamete de paine si nu sete de apa, ci de auzit cuvintele Domnului.

12. Si ei se vor clatina de la o mare pana la cealalta si de la miazanoapte la rasarit si vor cutreiera pamantul cautand cuvantul Domnului, dar nu il vor afla.

13. In vremea aceea se vor usca de sete fecioarele cele cu chip frumos si flacaii;

14. Cei care se jura pe pacatul Samariei si zic: "Viu este Dumnezeul tau, Dane, si vie este calea pana la Beer-Seba" - vor cadea si nu se vor mai scula!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***