Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 4

1. Ascultati cuvantul acesta, voi vaci din Vasan, care stati pe muntele Samariei, voi care asupriti pe cei slabi, zdrobiti pe cei saraci, voi care ziceti barbatilor vostri: "Aduceti sa bem!"

2. Juratu-S-a Domnul intru sfintenia Sa: "Iata vin zile cand voi veti fi ridicati cu carlige si urmasii cei de dupa voi cu cangi;

3. Si veti iesi prin sparturile zidurilor una cate una si veti fi aruncate catre muntele Hermonului, zice Domnul!

4. Veniti la Betel si pacatuiti si in Ghilgal inmultiti faradelegile! De dimineata aduceti jertfele voastre, si la fiecare trei zile zeciuielile voastre!

5. Puneti inainte prinoase cu aluat ca jertfa de lauda, vestiti, trambitati prinoasele voastre cele de bunavoie; ca aceasta va place voua, copii ai lui Israel", zice Domnul Dumnezeu.

6. "De aceea si Eu v-am lasat cu dintii curati in toate cetatile voastre si cu lipsa de paine in toate salasele voastre, dar nu v-ati intors catre Mine", zice Domnul.

7. "V-am lipsit de ploaie cu trei luni mai inainte de seceris; si peste o cetate am revarsat ploaia, iar peste alta nu; peste un tinut a plouat, iar in cel care n-a plouat, s-a uscat holda.

8. Si s-au pornit doua-trei cetati catre o alta cetate ca sa bea apa, dar nu s-au saturat! Si voi tot nu v-ati intors catre Mine", zice Domnul.

9. "V-am batut pe voi cu rugina si cu malura; am pustiit gradinile si viile voastre; smochinii si maslinii vostri au fost prapaditi de lacuste. Dar voi nu v-ati intors catre Mine", zice Domnul.

10. "Am trimis asupra voastra ciuma ea aceea din pamantul Egiptului; cu sabie am ucis pe feciorii vostri, in robie am dus pana si caii vostri, iar intru urgia Mea am ridicat vapai de foc in taberele voastre. Dar voi nu v-ati intors catre Mine", zice Domnul.

11. "Si v-am prabusit pe voi cum a prabusit Dumnezeu Sodoma si Gomora si ati ajuns ca un taciune scos din valvataie. Dar nu v-ati intors catre Mine", zice Domnul!

12. Drept aceea, iata ce-ti voi face; Israele - si cu deadinsul iti voi face aceasta! Pregateste-te, Israele, sa te intalnesti cu Dumnezeul tau!

13. Ca El este Cel tare a intocmit muntii si a faurit vintul si descopera omului gandurile sale; El a facut zorile si intunericul si calca peste inaltimile pamantului. Domnul Dumnezeu Savaot este numele Lui!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***