Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 2

1. Asa graieste Domnul: "Pentru trei pacate ale Moabului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca el a ars oasele regelui Edomului pana le-a prefacut in cenusa.

2. Pentru aceasta voi trimite foc in Moab si va mistui palatele cele din Cheriot. Si Moabul isi va sfarsi viata in larma, printre strigate de razboi si in sunetul trambitei;

3. Pe judecatori ii voi starpi din mijlocul lui si pe toate capeteniile, impreuna cu el le voi omori", zice Domnul!

4. Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale lui luda, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca ei au aruncat legea Domnului si au nesocotit randuielile Lui si au ratacit in minciunile lor in care si parintii lor alunecasera;

5. Pentru aceasta voi trimite foc in Iuda si palatele cele din Ierusalim le va mistui".

6. Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate tale lui Israel, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, fiindca ei au vandut pe cel drept pentru argint si pe cel sarac pentru o pereche de incaltaminte.

7. Ei zdrobesc in pulbere capul celor sarmani si calca in picioare pe cei in necazuri. Feciorul dimpreuna cu tatal sau la aceeasi desfranata isi afla calea, ca sa pangareasca numele Meu cel sfant;

8. Pe vesmintele luate zalog, pe langa jertfelnice, se tolanesc si vinul celor napastuiti il beau in templul dumnezeului lor.

9. Eu am prapadit pe Amorei dinaintea lor, oameni inalti la stat ca cedrii si falnici ca stejarii; am nimicit rodul lor sus si radacina jos!

10. Eu v-am scos pe voi din tara Egiptului si patruzeci de ani v-am purtat prin pustiu, ca sa luati in stapanire tara Amoreilor.

11. Eu am asezat prooroci dintre feciorii vostri si nazirei dintre flacaii vostri! Oare nu este asa, fii ai lui Israel?" zice Domnul.

12. Dar voi ati dat nazireilor vin sa bea si proorocilor le-ati poruncit, zicand: "Nu proorociti!"

13. Pentru aceasta va voi face sa va clatinati incoace si incolo, cum se clatina o caruta incarcata cu snopi.

14. Cel iute de picior nu va putea sa fuga, cel puternic nu se va mai bizui pe puterea lui si cel viteaz nu va scapa cu viata;

15. Arcasul nu va putea tine piept, cel sprinten la picior nu va scapa, iar cel calare pe cal nu va putea sa se izbaveasca.

16. Si cel mai indraznet dintre cei viteji va fugi dezbracat in ziua aceea", zice Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***