Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12
Capitolul precedent

Agheu 2

1. In ziua a douazeci si una a lunii a saptea, fost-a cuvantul Domnului prin gura lui Agheu proorocul, zicand:

2. "Spune-i lui Zorobabel, fiul lui Salatiel, carmuitorul lui Iuda, si lui Iosua, marele preot, fiul lui Iosedec, si restului poporului astfel:

3. Cine a mai ramas dintre voi in viata si a vazut templul acesta in stralucirea sa cea dintai, si cum este acum? Oare nu este fara nici un pret in ochii vostri?

4. Si acum, Zorobabel, intareste-te, zice Domnul; intareste-te Iosua, mare preot, fiul lui Iosedec; intreg popor tarii, fii plin de curaj, zice Domnul, caci Eu sint cu voi, zice Domnul Savaot.

5. "Acesta este legamantul pe care l-am incheiat cu voi, cand v-am scos din tara Egiptului, si Duhul Meu ramane in mijlocul vostru! Nu va temeti!"

6. Caci asa zice Domnul Savaot: "Peste putina vreme, Eu voi cutremura cerul si pamantul, marea si uscatul;

7. Voi zgudui toate popoarele si toate neamurile vor veni cu lucruri de pret si voi umple de slava templul acesta, zice Domnul Savaot.

8. Al Meu este argintul, al Meu este aurul", zice Domnul Savaot.

9. "Si slava acestui templu de pe urma va fi mai mare decat a celui dintai", zice Domnul Savaot, "si in locul acesta voi salaslui pacea", zice Domnul Savaot.

10. In ziua a douazeci si patra a lunii a noua, in anul al doilea al lui Darius, a fost cuvantul Domnului prin gura lui Agheu proorocul, zicand:

11. "Asa zice Domnul Savaot: Cere, deci, preotilor o hotarare la aceasta:

12. Daca cineva ia carne sfintita in poala hainei lui si se atinge cu poala de paine sau de bucate fierte, de vin, de untdelemn si de orice mancare, oare se vor sfinti acelea?" Si au raspuns preotii si au zis: "Nu!"

13. Si a zis Agheu: "Daca cineva spurcat, prin atingerea de un mort, se atinge de vreunul din lucrurile acestea, oare ele se spurca?" Si au raspuns preotii si au zis: "Se spurca!"

14. Si a raspuns Agheu si a zis: "Asa este poporul acesta si asa este neamul acesta inaintea Mea, zice Domnul si tot asa este si cu lucrul mainilor lor: tot ceea ce ei aduc jertfa este spurcat.

15. Si acum luati aminte la cele din ziua de azi si la cele mai dinainte, cand inca nu se pusese piatra pe piatra in templul acesta al Domnului!

16. Aduceti-va aminte cand voi veneati la o gramada de douazeci de masuri, si nu erau decat zece, si la teasc ca sa scoateti cincizeci de masuri si nu gaseati decat douazeci.

17. Caci am batut cu rugina si cu malura si cu grindina toata munca mainilor voastre, dar voi nu v-ati intors catre Mine", zice Domnul.

18. Cercetati cu mintea cele ce s-au intamplat de azi si mai in urma, din ziua a douazeci si patra a lunii a noua, ziua in care s-a pus temelia templului Domnului! Si fiti cu bagare de seama!

19. Samanta nu se afla oare in hambare? Via, smochinul, rodiile si maslinul n-au mai rodit. Dar incepand din ziua aceasta voi da binecuvantarea Mea!"

20. Si a fost cuvantul Domnului a doua oara catre Agheu, in ziua a douazeci si patra a lunii, zicand:

21. "Spune lui Zorobabel, carmuitorul lui Iuda: Eu voi cutremura cerul si pamantul;

22. Voi rasturna tronurile regatelor si voi nimici puterea regilor neamurilor si voi tranti la pamant carele si pe razboinicii din ele, iar caii si calaretii se vor prabusi unul pe altul in ascutisul sabiei".

23. "In ziua aceea", zice Domnul Savaot, "te voi lua pe tine, Zorobabel, fiul lui Salatiel, sluga a Mea si te voi avea ca un inel cu pecete, caci pe tine te-am ales", zice Domnul Savaot.

Capitolul precedent
pixel
***