Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12
Capitolul urmator

Agheu 1

1. In anul al doilea al regelui Darius, in luna a sasea, in ziua intai a lunii, a fost cuvantul Domnului prin gura lui Agheu, proorocul, catre Zorobabel, fiul lui Salatiel, carmuitorul lui Iuda, catre marele preot Iosua, fiul lui Iosedec, zicand:

2. "Asa zice Domnul Savaot: Poporul acesta graieste: "N-a venit inca vremea ca sa zidim templu Domnului".

3. Atunci a fost cuvantul Domnului catre proorocul Agheu, zicand:

4. "Este oare, timpul, ca voi sa locuiti in casele voastre cu peretii lucrati in tablii, cand templul acesta este in ruina?"

5. Si acum, iata ce zice Domnul Savaot: "Fiti cu bagare de seama la caile voastre!

6. Voi ati semanat mult, dar ati cules putin; ati mancat, dar nu v-ati saturat; ati, baut, dar nu v-ati imbatat; v-ati imbracat cu vesminte, dar nu v-au tinut de cald si ati strans simbria voastra ca sa o puneti intr-o punga sparta".

7. Asa graieste Domnul: "Fiti cu bagare de seama la caile voastre!

8. Suiti-va in munte si aduceti lemne ca sa claditi iarasi templul in care voi binevoi si Ma voi preaslavi", zice Domnul.

9. "V-ati asteptat la mult, dar iata ca aveti putin. Ati strans mult, dar Eu am risipit truda voastra! Pentru ce?, zice Domnul Savaot. Din pricina templului Meu care sta daramat, iar voi zoriti cu lucrul, fiecare pentru casa lui!

10. Pentru aceasta cerul se va incuia, nu va va da roua si pamantul roadele sale.

11. Si am chemat seceta pe pamant si pe munti, peste grau, peste vin si peste orice rodeste pamantul; peste oameni si peste dobitoace si peste toata stradania palmelor voastre".

12. Si a auzit Zorobabel, fiul lui Salatiel, si marele preot Iosua, fiul lui Iosedec, si tot restul poporului, glasul Domnului si cuvintele proorocului Agheu, asa precum Dumnezeu ii randuise trimiterea lui, si poporul a fost cuprins de spaima in fata Domnului.

13. Atunci Agheu, trimisul Domnului, dupa randuiala trimiterii lui de Domnul, a grait poporului in acest chip: "Eu sint cu voi!" zice Domnul.

14. Si a desteptat Domnul duhul lui Zorobabel, fiul lui Salatiel, carmuitorul lui Iuda, si duhul lui Iosua, marele preot, fiul lui Iosedec, si duhul poporului care mai ramasese, si au venit si au inceput lucrul templului Domnului Savaot, Dumnezeul lor,

15. In ziua a douazeci si patra a lunii a sasea, in anul al doilea al regelui Darius.

Capitolul urmator
pixel
***